Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
28.03.2024
Ä°stanbul /

21 Mart 2018 - 16:42
HODRÄ° MEYDAN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sınırlarımıza yönelik tehdit bitene kadar durmayacağız. Sayın Trump, bu kafa karışıklığına bri son vermeli dedi.
HODRÄ° MEYDAN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi de Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonu kapsamında 3698 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Erdoğan ABD in Menbiç açıklamalarına da tepki göstererek, Burada bulunmaya hakkınız yok dedi.

Öte yandan Erdoğan, Donald Trumpa seslenerek, Türkiye karşıtı tutuma ve ABDdeki kafa karışıklığına son vermesini istedi.

ErdoÄŸan, Biz bu yola baÅŸ koyduk, varsa cesareti olan hodri meydan diyoruz dedi.

İşte Erdoğanın açıklamaları:

AFRİNDE 3698 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Terör örgütleri ile mücadelemizi yerinde yapacağız dedik ve hemen harekete geçtik. 15 Temmuzda bizi felç etmeye çalışanlara dimdik ayakta olduğumuzun mesajını 2 bin kilometre karelik alanda verdik. Kuzey Irak a oynanmaya çalışılan oyunu bozduk. Zeytin Dalı Harekatı ile Afrinde ülkemize yönelik tahkimatı, açılan tünelleri gördünüz değil mi? Yığılan silahları gördünüz değil mi? Onlar silah yığdılar, şimdi de biz o silahları topladık. Haram para bir yerlere gidecek ya. Bu harekatımız da başarı ile sürüyor. Şu anda ölen teröristlerin sayısı ne oldu dedim, etkisiz hale getirilen, 3698.

SÄ°NCARDA 38 PKKLIYI ETKÄ°SÄ°Z HALE GETÄ°RDÄ°K

PKK rahat durmuyor. Bu sefer Irak a başladılar. Eğer Irak merkezi yönetimi PKKyı temizlemezse, Sincarda onları biz temizleriz. 2 gün içinde Sincarda 38 PKKlıyı etkisiz hale getirdik. Devam ederse daha ileri gideriz. Şu anda Mehmedimiz gereğini yapıyor. İhtiyaç olursa önce ben ondan sonra milletim hep beraber gideceğiz.

Oranın kontrolünü, yönetimini kontrolümüz altına alıyoruz. Çok çektiler, bir an önce onları oradan kurtarmamız lazım. Kahraman askerlerimiz, polislerimiz, jandarmamız, her biri arslan parçası olan ÖSO kardeşlerimiz terör örgütünü paçavraya çevirerek yollarına devam ediyorlar. En başından beri kimin ne dediği, ne yaptığı belli değildi. Şimdi hepten dağılmış durumdalar.

MÜNBİÇTEN ÇIKMAYACAKLARMIŞ. SİZİN ORADA BULUNMAYA HAKKINIZ YOK

Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Münbiç en çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok. 11 bin kilometreden kalkıp buraya niye geliyorsun? Bu topraklar senin mi? Neredeyse birkaç yıl geçti ama değişen bir şey olmadı. Bu teröristlerin bize karşı savaşmak için hazır bekletildiği anlaşılıyor. Bu kadar silah buraya niye geliyor?

911 kilometre sınırımız var. 350 kilometre de Irak sınırı var. Bu silahlar buraya niye geliyor. Demek ki sınırın ötesinde Türkiye var. Türkiye veya İrana karşı kullanacaksın. Rusyayla böyle bir şeye girişemez. 3. Dünya Savaşı çıkar.

SAYIN TRUMPTAN BU KAFA KARIÅžIKLIÄžINA SON VERMESÄ°NÄ° BEKLÄ°YORUZ

ABD Başkanı Trump an ülkemize yönelik politikalarda kafa karışıklığını giderek tavır bekliyoruz. Trump adına konuşanlar ne dediğinin farkında değil. Sayın Trumpın bunlara bir ayar vermesi lazım. Hele hele Türkiye aleyhine açıklama için sıraya girmiş izlenimi veren sözcülerin gölgesinde biz bu işi sürdüremeyiz. Amerika ile çok geniş bir zeminde, derinlikli çıkarlarımızın olduğu bir gerçektir.

HODRÄ° MEYDAN DÄ°YORUM

Türkiye, Münbiç başta olmak üzere, sınırları boyunca hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyorum.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.