Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

21 Mart 2018 - 15:54
HSKdan Torpil iddialarıyla ilgili Açıklama
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Danıştay Başkanı Zerrin Güngörün kızı Gonca Hatinoğlu un dün yayımlanan HSK kararnamesiyle Elazığ Hakimliğinden Yargıtay Tetkik Hakimliğine atanmasına ilişkin yapılan eleştirilere cevap verdi.
HSKdan Torpil iddialarıyla ilgili Açıklama

Yılmaz, kimseye ayrıcalık yapılmadığını, çok sayıda kiÅŸinin mazeret dilekçesinde bulunduÄŸunu ve bu kapsamda mazeret atamalarının yapıldığını kaydetti. Her kura çekiminin ardından Mazaret Kararnamesi yayımladıklarına dikkat çeken Yılmaz, Çok büyük haksızlık bu. Kararnamenin ardından yayımlanan mazeret kararnamesi ile aynı durumda olan 27 kiÅŸi Yargıtay Tetkik HakimliÄŸine atandı dedi. 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) BaÅŸkanvekili Mehmet Yılmaz, avukatlıktan hakimlik ve savcılığa ataması yapılan bin 236 hakim ve savcının çoÄŸunun AK Partili olduÄŸu yönündeki iddialara iliÅŸkin, Mehmet Yılmaz sözü olarak söylüyorum; hiçbir avukatın geçmiÅŸlerine, siyasi düşüncesine, bölgesine bakılmamıştır. Her anlayıştan, her düşünceden, her bölgeden kiÅŸi var dedi. 

 

KAYNAKÄ°HA

Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.