Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.04.2024
Ä°stanbul /

21 Mart 2018 - 11:30
Yasallık, Ahlakilik ve Helallik Sorgulaması
Yazarımız Şerif Ali Minaz Hocamızın Son yazısı Son yıllarda unuttuğumuz yada işimize öyle geldiği için sorgulamadan gerçekleştirdiğimiz eylemlerimizi yeniden sorgulayıp öze dönmemize çağrı yapıyor.
Yasallık, Ahlakilik ve Helallik Sorgulaması

HAREMLERDE ÇAĞDAŞ HARAMLAR


     Kıymetli okuyucum, bu yazımda bazı sorular sormayı ve onlar üzerinde düşünmemizi isteyeceÄŸim.


  Mesela; tirilyonlarca bir servete sahip olup haremlerde yani yatay veya dikey olarak inÅŸa edilen Ã§aÄŸdaÅŸ villalar ve malikânelerde yaÅŸama hakkımız yasal olabilir.


   Ama dünyamızda milyonla insan evsiz ve barksızken, açlık ve sefalet içindeyken bu haremlerde, dünyadan habersiz saltanat sürmek helal olabilir mi? .
   Meselâ, bu haremlerde saltanat sürerken, klimalarınızdaki cihazların sürekli pompaladığı gülsuyunu koklamamız, duvarlarımızı milyonlarca liralık tablolarla süslememiz, banyo ve WClerimizi en nadide swarovski taÅŸlarla süslememiz, orada Louis Vuittonmarka tuvalet kağıtlarıyla taharetlenmemiz ve dahi bu haremlerde altın kaplama musluklardan yıkanmamız yasal olabilir, ama helal olabilir mi??
   Meselâ, bu haremlerimizi, dünyanın en ünlü iç mimarlarına dizayn ettirmemiz, teknolojinin ve elektroniÄŸin en son imkânlarından yararlanmamız, düğmeye bastığımızda salonumuzun hemen sohbet salonu oluvermesi; ikinci kez tekrar düğmeye bastığınızda asansörlü bir mescide dönüşüvermesi yasal olabilir, ama böylesi bir lüks hayat, helal midir??
   Meselâ, odalardaki süpürgeliklerimizin, metresi 350 Euro olan Avrupai prada kumaÅŸlarla kaplatılması; gardroplarımızın, Ä°talyadan, Fransadan aldığımız takım takım elbise ve çantalarla lebalep doldurulması da yasal olabilir, ama helal midir??

   Bir vakfiyeyi (arazi, bina vs.), resmi organlar yasal yollardan satışa çıkarabilir. O mekânı satın alarak tapu sahibi olabiliriz; bu, yasaldır. Ama helal midir?


   Mesela, daha çok kazanmak amacıyla asrın vebası olan kansere bulunan çareyi erteleyen bir ÅŸirketin tavrı yasal olabilir, ama bu yolla kazandıkları HELAL deÄŸildir.


   Meselâ, “dokuz kula bir pul, bir kula dokuz pulu reva gören bir paylaşım sistemi yasal olabilir, ama böylesi bir paylaşım HELAL deÄŸildir.


   Meselâ, vahÅŸisinden tutun da TURBOsuna varıncaya dek kapitalizmin her çeÅŸit uygulaması yasal olabilir. Ama helal olabilir mi??


    Meselâ, kuzu kuzu verginizi ödeyip kârhane çalıştırabilirsiniz, ama

YAZININ TAMIMI İÇİN TIKLAYINIZ



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.