Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

20 Mart 2018 - 15:33
Çavuşoğlu : ABD YPGDEN MEDET UMUYOR
ABD in Afrin açıklamasıyla ilgili konuşan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endişe duymaya gerek yok operasyon tamamlandı ifadesini kullandı.
Çavuşoğlu : ABD YPGDEN MEDET UMUYOR

 

Gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandıran DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD inAfrin konusunda endiÅŸeliyiz açıklamasına cevap vererek  EndiÅŸe duymaya gerek yok operasyon tamamlandı ifadesini kullandı.

ABD YPGDEN MEDET UMUYOR

ABD in terör örgütüne verdiği desteği eleştiren Çavuşoğlu şunları söyledi;

Siviller bu operasyondan mutluyken, ABD neden rahatsız oluyor. Bir terör örgütünün peÅŸine kapılmışsınız, arkasından gidiyorsunuz. ABD rahatsız, çünkü YPG ile iç iç, YPGden medet umuyor. Bu tür gereksiz açıklamalar yerine bu insanları topraklarına nasıl gönderebiliriz, bu insanların nasıl ihtiyaçları var bunlara kafa yormamız gerekiyor.

MÜNBİÇ SÖZÜ TUTULMADI

ABD in YPG ve PKK Münbiç en çıkacak sözü var bize ama ABD sözünü tutmadı. Dün toplansaydık YPG Münbiçten çıkacak, Türkiye ile ABD buna nezaret edecekti. 

BUGÜN TİLLERSON İLE GÖRÜŞECEĞİM

Tillerson görevi bırakıyor biliyorsunuz, bugün de kendisi ile görüşeceÄŸiz.  ABD DışiÅŸleri Bakanlığı a atanan Mike  Pompeo ile de ABD Kongresi deki onay sürecinden sonra görüşeceÄŸiz.

AFRÄ°NDE YAÄžMALAMAYA Ä°ZÄ°N VERMEYÄ°Z

Afrinde yaÄŸmalamaya izin verilmeyeceÄŸini de belirten DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, YaÄŸmalama veya insanlık dışı muamele konusunda hassasız, bunlara müsaade etmeyiz dedi. 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.