Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

19 Ekim 2017 - 14:57
İş adamı Kavalaya gözaltı
İş adamı Osman Kavala, Gaziantep dönüşü İstanbulda Atatürk Havalimanı da gözaltına alındı
İş adamı Kavalaya gözaltı

İş adamı Osman Kavala, Atatürk Havalimanı da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep en uçakla İstanbula dönen iş adamı Kavalaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı da gözaltı işlemi uygulandı.

Daha sonra Kavala, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi deki yerleşkesine getirildi.

Kavala dün gece Gaziantepte Alman Goethe Enstitüsüyle birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada uçaktan inmesine izin vermeden gözaltına alınmıştı.

Polis, Kavalanın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Anadolu Kültür A.Ş. ofisini basmıştı.

Kavala, Vatan Caddesindeki emniyet binasına götürülmüş. Kavalanın Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi eşi Prof. Ayşe Buğra ve avukatları da emniyete gitmişti.

GÄ°ZLÄ° SORUÅžTURMA

Habertürkün aktardığına göre, polis, Kavalanın gözaltına alınma gerekçesi konusunda ‘gizli bir soruÅŸturma ifadesi dışında bilgi vermedi.

Kavalanın ‘kısıtlılık kararı olan bir savcılık soruÅŸturması‘ gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

İçiÅŸleri Bakanlığı kaynakları da, sorular üzerine, “15 Temmuz öncesindeki bazı toplantılar konusunda Kavalanın bilgisine baÅŸvurulacağını” söyledi.

OSMAN KAVALA KÄ°MDÄ°R?

Osman Kavala, 1957de Pariste doğdu. İstanbul Robert Lisesini bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Babası Mehmet Kavalanın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala grubunda yönetici olarak çalışmaya başladı.

Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupada Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

TESEV yönetim kurulu üyesi, Açık Toplum Enstitüsünde danışma kurulu üyesi, Tarih Vakfı ve Diyarbakır Kültürevinin destekçisi Kavala, Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi.

Ünlü işadamı İletişim Yayınlarının da kurucularından.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.