Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.04.2024
Ä°stanbul /

18 Ekim 2017 - 15:10
Lütfi Kibiroğlu Ebediyete Uğurlandı.
Eski Eminönü Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Lütfi Kibiroğlu un (70) cenazesi, İstanbulda defnedildi.
Lütfi Kibiroğlu Ebediyete Uğurlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi de vefat eden Kibiroğlu için, Fatih Camisi de cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Konya Miletvekili ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Devlet Bakanı Hasan Aksay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu un yanı sıra siyaset-medya dünyasından isimlerle Kibiroğlu un sevenleri, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

 

Kibiroğlu un cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Merkezefendi Mezarlığı da toprağa verildi.

- Lütf KibiroÄŸlu kimdir?

Lütfi Kibiroğlu, 1947de Konya ın Akşehir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Akşehirde tamamlayan Kibiroğlu, 1968de yükseköğrenimini yapmak üzere İstanbula yerleşti. Kibiroğlu, işletme ve pazarlama üzerine ihtisas yapmak üzere Almanyaya gitti. Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İşletmecilik Yüksekokulu mezunu olan Kibiroğlu, Türkiyeye döndükten sonra mali müşavir olarak çalışmaya başladı.

Milli Selamet Partisi den Şehremini mahalle teşkilatında siyasete atılan Kibiroğlu, Milli Görüş partilerinde Eminönü ilçe başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği, genel idare kurulu üyeliği ve genel başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu.

1994 e İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Lütfi Kibiroğlu, 1999 yerel seçimlerinde Eminönü Belediye Başkanı oldu.

Kibiroğlu, 2005 e Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği in kurucu üyesi oldu ve İstanbul temsilciliği görevini üstlendi. Kibiroğlu, evli ve iki çocuk babasıydı



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.