Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

18 Ekim 2017 - 14:39
Domates te prensib anlaşması sağlandı....
Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye in domates konusunda prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.
Domates te prensib anlaşması sağlandı....

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiyeden domates alımı yasağının kaldırılması konusunda Ankara ile prensip anlaÅŸmasına vardıklarını belirtti. Novaka göre, söz konusu anlaÅŸma, Rusya ın aralıktan baÅŸlayarak 4 Türk ÅŸirketinden 50 bin ton domates almasına izin veriyor.

Rus-Türk Hükümetlerarası Komisyonu eÅŸ baÅŸkanı olan Novak, Türkiyeden domates alımına ne zaman izin verileceÄŸine iliÅŸkin bir soru üzerine, Bu konuda prensip kararı alındı. Åžu anda 1 Aralık an itibaren 4 Türk ÅŸirketinden 50 bin ton domates alınmasına yönelik yasal düzenlemeler yapılıyor. Belgelerin onaylanması üzerinde çalışılıyor dedi.

TÄ°CARÄ° BARÄ°YERLER KALKMALI

DiÄŸer taraftan bunun karşılığında Rus ve Türk yetkililerin, 21 Ekimde hükümetlerarası komisyon toplantısı çerçevesinde yapacakları görüşmelerde, Rusyada üretilen tavuk eti ve kırmızı etin Türk pazarına satılmasıyla ilgili yasağı da ele alacaklarını kaydeden Novak, Ticari bariyerler kalkmalıifadelerini kullandı.

Ä°KÄ° ÃœLKE ARASINDAKÄ° KRÄ°ZLER AÅžILDI

Domates, Türk F-16larının Kasım 2015 e bir Rus uçağını düşürmesi nedeniyle Rusya ın Türkiyeden alımını durdurduğu bir dizi tarım ürününden biriydi. İlişkilerin 2016 ortasında düzelmeye başlaması ardından Rusya, birçok ürünün Türkiyeden alımına yönelik yasağı aşamalı olarak kaldırdı.

Fakat domatese yönelik yasak devam etti. Bunun nedeni, Türkiyeye yönelik yasağın ardından Rusyada yerli domates üreticilerine büyük krediler verilmesiydi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.