Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

17 Ekim 2017 - 12:47
HATA YAPIN HAÄ°NLÄ°K YAPMAYIN
Partisinin TBMM Grup Toplantısı da konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeli in üniversite sınavı teklifine cevap verdi.
HATA YAPIN HAÄ°NLÄ°K YAPMAYIN

MHP lideri Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında hükümete çaÄŸrıda bulunmuÅŸ ve Teklifimiz ÅŸudur, gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım.Anadolu un mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım demiÅŸti. Bahçeli in bu çaÄŸrısında cevap BaÅŸbakan Binali Yıldırımdan geldi. BaÅŸbakan AK Parti grup toplantısında yaptığı konuÅŸmada Sayın Bahçeli in önerisi üzerinde çalışılabilir, düşünülebilir.Gündeme getirdiÄŸi bu konuyu dikkate alıyoruz.  ifadelerini kullandı.

İşte Başbakanın konuşmasından satır başları

GeçtiÄŸimiz hafta yoÄŸun bir haftaydı. 81 ilimizin valileri ile bir araya geldik. Kışa girerken özellikle terörle mücadele konusunda durum nedir, bundan sonra neler yapılması gerekir, bunlarla ilgili kapsamlı görüşmelerimiz oldu. Valilerimize ÅŸehirlerde vatandaÅŸları ile iliÅŸkilerinde ne yapmaları gerektiÄŸini, hangi hususlara dikkat etmeleri gerektiÄŸini de kapsamlı ÅŸekilde görüştük. Merkezi yönetimi beyin olarak görürsek, yerel yönetimler el ve ayaklardır. El ve ayaklar çalışmadan vücudun çalışma imkanı yoktur.

HATA YAPIN HAÄ°NLÄ°K YAPMAYIN

Valilerimizin, belediye baÅŸkanlarımızın yapması gereken vatandaşımızın sorunlarını en iyi ÅŸekilde çözmek için, hükümetimizin belirlediÄŸi politikalar çerçevesinde canla baÅŸla çalışmaktır.  Hata yapmak olur ama hainlik olmaz. Onun için sahada bulunanların planlama yapanlara göre çok daha önemli sorumluluÄŸu var. Ankaradan uzaktan sorunu tarif etmek, çözümü üretmek pek de mümkün deÄŸil. Çözüm de yerel olmalı. Önümüzdeki günlerde valilerimiz, belediye baÅŸkanlarımız bulundukları ÅŸehrin, ilçelerin konuları ile çok daha fazla yetki kullanarak gerekli çözümleri üretecekler. Her ÅŸeyi Ankaraya havale etme devri yavaÅŸ yavaÅŸ ortadan kalkacak. 

OHALÄ°N UZATILMASI

Hükümetimiz bugün OHALi uzatma tezkeresini TBMMye gönderdi. Bugün de tezkerenin bugün görüşüleceÄŸi ilan edildi. OHALin bir keyfiyet deÄŸil, mecburiyet dolayısıyla alındığını bir kez daha söylemek istiyorum. 

KUZEY IRAK İÇİN YENİ TEDBİRLER YOLDA

Ä°dlibde, Suriyede gerilimi azaltma ve çatışmasızlığı saÄŸlama, ateÅŸkesi devam ettirme görevi çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizden askerlerimiz Ä°dlib ÅŸehrinin etrafında gerekli konuÅŸlanmayı yapıyorlar.  Barzani ve ekibinin inadı yüzünden burada yanlış bir yola girildi. Referandumun arkasında Kuzey Irak bölgesel yönetimine yönelik, Irak, Türkiye ve Ä°ran yaptırımları ilan etti. Bu baÄŸlamda Türkiye, Erbile ve Süleymaniyeye olan uçuÅŸları durdurdu. Türk hava sahasını kapattı. Yeni tedbirler yolda. Bunlardan bir tanesi Ä°brahim Halil Sınır Kapısı ın Irak yönetimine devredilmesi. Bizim oradaki yerli ahali ile sorunumuz yok. 

KERKÃœK OPERASYONU

Pazarı pazartesiye baÄŸlayan gece Kerküke Irak güçleri bir operasyon baÅŸlattı. Kerkükün tamamen PKK ve peÅŸmergelerden temizlendiÄŸi bilgisi geliyor. Yıllar boyunca iÅŸin tarihi derinliÄŸine baktığımızda orada demografik yapıyı fiili durumlarla deÄŸiÅŸtirme gayretlerinin olduÄŸunu görüyoruz. Kerkükün tekrar Irak merkezi yönetimi tarafından kontrol altına alınmış olması müsbet bir geliÅŸmedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu bölgenin tarihi derinliÄŸine uygun olarak demografik yapıyı tekrar tesis edecek yönetim tarzını uygulamaya koymaktır. 

BAHÇELİNİN TEKLİFİNE CEVAP

Sayın Bahçeli bugün grup toplantısı yaptı. Özellikle eÄŸitime yönelik üniversitelerde yeni bir sınav düzenlemesi yapılacak. Sayın Bahçeli bir adım daha ileri gitti bu yetmez üniversiteye giriÅŸ sınavlarını kaldıralım. Sayın Bahçeli akademisyendir, bu iÅŸlerden anlar. DeÄŸerlendirmeleri için teÅŸekkür ediyorum ancak AK Parti iktidarından önce 76 üniversite vardı, ÅŸimdi 185 üniversite var. GeçmiÅŸ dönemlerden biriken 2.5 milyon öğrencimizi de bir ÅŸekilde üniversiteye göndererek eritmemiz lazım. Sayın Bahçeli in önerisi üzerinde çalışılabilir, düşünülebilir.Gündeme getirdiÄŸi bu konuyu dikkate alıyoruz. Ancak zamanını bütün bu sorunları çözmek suretiyle dikkate alınabilir. 

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.