Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

15 Eylül 2015 - 13:40
Fatih Belediyesi Gelir için Tarihi Yarımadayı Ranta AÇTI
Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu
Fatih Belediyesi Gelir için Tarihi Yarımadayı Ranta AÇTI

 Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduÄŸu alanları yapılaÅŸmaya açmak için belediye izni yeterli olacak. Hurriyet.com.trye konuÅŸan CHPli Meclis Ãœyesi Fazıl UÄŸur Soylu, bu kararın alınma gerekçesinin kendilerine Belediyeye gelir saÄŸlamak için ÅŸeklinde açıklandığına iÅŸaret etti.

Eski Ä°stanbulun kalbi “tarihi yarımadayı” imara açmak isteyen AKPli Fatih Belediyesi tarihi eserlerle ilgili “koruma kurullarını” devre dışı bırakan karara imza attı. Cumhuriyet Gazetesi den Aykut Küçükkaya, Fatih Belediyesinin aldığı karara göre “2. ve 3. derece tarihi eserler, bu eserlerin bitiÅŸik ve karşı parsellerindeki yapılaÅŸma için ilçe belediyesi” yetkili kılındı. Böylece yargı kararlarının sonucu beklenmeden tarihi yarımada ranta açılmış oldu.

Koruma kurullarını devre dışı bırakan imar planı notlarındaki yeni deÄŸiÅŸikliklere ret oyu veren CHPli Meclis Ãœyesi Fazıl UÄŸur Soylu, “Tarihi yarımadayla ilgili yargı aÅŸaması halen sürerken alınan bu karar AKPlilerin oylarıyla kabul edildi. Tek umudum yeni atanacak bilirkiÅŸilerin dünya mirası olan tarihi yarımadayı koruyacak tarafsız rapor vermeleri” dedi.

CHPli Meclis Ãœyesi Fazıl UÄŸur Soylu, konu ile ilgili Hurriyet.com.trye yaptığı açıklamada, kararın ‘tarihi yarımada bölgesi için ciddi sorunlara yol açacağını iÅŸaret etti. Soylu, belediyenin söz konusu kararı almasının sebebinin, gelir elde etmek olarak açıklandığını söyleyerek, “Bu kabul edilemez bir durum” dedi. Soylu, Ä°dare Mahkemesinde devam eden dava ile ilgili yeni bir bilirkiÅŸi heyetinin oluÅŸacağını ifade ederek, “Ä°lk heyetin hazırladığı çok güzel ve deÄŸerli bir rapor vardı. Mahkeme, yeni bir heyet oluÅŸturacak. Bu heyetin içinde sanat tarihi ve arkeologlar da olacak. Dolayısı ile bu heyetin hazırlayacağı rapor oldukça önemli” dedi.

fatih-belediyesi-tarihi-yarimada-yi-tarihe-gommeye-hazirlaniyor-71291-1.

HURRÄ°YET,BÄ°RGUN FAZETELERÄ°



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.