Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
27.04.2024
Ä°stanbul /

03 Eylül 2015 - 16:18
Acı fotoğrafı çeken muhabir o anları anlattı
Acı fotoğrafı çeken muhabir o anları anlattı

Türkiye dün sabah yüzüne tokat gibi inen Aylanın cansız bedeniyle güne uyandı. O fotoğrafı gören hiç kimse artık eskisi gibi olamadı, eskisi gibi kalamadı.

3 yaşında sahile vuran cansız bedeniyle Aylan adeta Batsın bu dünya dedirtti. Sadece Türkiye değil, dünya yürek yakan o fotoğafı konuştu.

Dünyanın gündemine bomba gibi düşen o fotoğrafı çeken foto muhabir canlı yayında o anları anlattı.

Doğan Haber Ajansı Muhabiri Nilüfer Demir, CNN Türk canlı yayınında dünyayı ayağa kaldıran fotoğrafın çekilme hikayesini anlattı. Nilüfer Demir, fotoğrafın hikayesini anlatırken bile hala yürek yakan o anın etkisinden çıkamamıştı.

İşte DHA foto muhabiri Nilüfer Demirin ağzından minik cesetlerin sahile vurduğu o anların fotoğraflanma hikayesi:

 

Haberin Videosu   Bodrum´da sahile vuran bebek cesedini fotoğraflayan muhabir konuştu startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer35104,35104,201509,35104-356691.jpg,1, 0,Bodrumda sahile vuran bebek cesedini fotoğraflayan muhabir konuştu);

 

Sahile gittiğimde minik bir çocuk cesedinin sahile vurduğunu gördüm. Olay yerinde ne bir can yeleği ne bir simit hiç bir şey yoktu. Biraz daha ilerledikten sonra da 11 yaşındaki Taharayı gördük. o da aynı şekilde cansız bedeniyle sahilde yatıyordu. Onun da üzerinde hiç bir şey yoktu, suyun üzerinde tutacak. Onu ancak fotoğraflayarak Türkiyeye ve dünyaya duyurabileceğimizi düşündüm ve o 3 cesedi de fotoğrafladım.

Aslında Türkiye ve dünya Aylanın cansız bedenini gördü. Onunla birlikte sahilde 2 kişi daha vardı; Galip ve Tahara. Bunlar Türkiyenin ve dünyanın gördükleri. Benim fotoğraf makinamda onlarca kaçak göçmen cesedi ve onların dramı var.

O fotoğrafı çekerken mülteci sorununu dünyanın gündemine taşıyacağını düşünmüş müydün?

Bu kadar yankı uyandıracağını düşünmemiştim. Ancak ben Aylanı gördüğümde duyduüum acıyı sadece kamuoyuna iletmeyi düşündüm o anda. Bu dramı ortaya çıkarmayı düşündüm sadece.

Ailenin Kobaniden geldiklerini biliyoruz. Kobaniden Türkiyeye giriş yapan bir ülke. Bodrumdan Yunanistanın Kos adasına geçerken hayatları maalesef sona erdi. Aylanın annesinin cesedi Aylanın bulunduğu yerin 150 metre uzağındaki bir sahilde bulunduğunu biliyoruz. O da cansız bedeniyle yerde yatıyordu. 6 metrelik botla yola çıktıklarını biliyoruz.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu yorum : 8 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : Selahattin katar

 
Aylan Baba seni çok seviyorum Sonsuz kadar hatta varsa ondan da öte Biliyorum sen de beni o kadar seviyorsun Çünkü benim yüreğimsin, canımsın ve herşeyimsin derdin bana Çoğu zaman yürümeme rağmen kıyamazdın, yorulurum diye Tepende, kucağında taşırdın Ellerim hiç havada kalmadı Hep avuçladın minicik ellerimi Baba ne sorsam cevap verirdin gözlerimin içine bakarak Bakmazsan geçerdim karşına Çünkü beni görmen çok mutlu ederdi beni Ancak savaşı bana hiç anlatmak istemedin Ama yüz ifadenden anladım onun kötü şey olduğunu Savaşı yapan amcaların çocukları yok mu diye sorduğumda Çok üzülmüştün, biliyorum kırmıştım seni, özür dilerim Sonra bir gün aldın bizi savaşsız yerlere gidelim diye Soğuktu, açlıktı hiç hissetmedim Çünkü hep yanımdaydın Ta ki ilk defa gördüğüm kocaman denize açılıncaya kadar Karanlıktı ama yinede kükremesinde anladım büyüklüğünü ve acımasızlığını Savaşan amcaların bizi takip ettiğini düşündüm Sonra ellerini aradım, birtürlü bulamadım Seslendim sanırım duyamadın sesimi, Bilirim duysan sesimi illaki gelirdin O yüzden avuçlarımı açık bıraktım babacığım Gelirsin diye