Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

04 Mayıs 2015 - 13:18
‘7 BÖLGE 7 RENK KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ’ BAŞLIYOR
Fatih Belediyesi ve Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Günleri Türkiye’nin halk oyunlarını Tarihi Yarımada’nın incisi Sultanahmet’e taşıyor.
‘7 BÖLGE 7 RENK KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ’ BAŞLIYOR

Sultanahmet Meydanındaki Fatih Belediyesi Amfi Sahnede gerçekleşen 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Günleri 4 Mayıs (Bugün) Pazartesi akşamı başlıyor. 10 Mayıs pazar gününe kadar devam edecek etkinlikte her gün bir bölgenin oyunları sahnelenecek.

 

Sultanahmet amfi sahnede gerçekleÅŸtirilecek etkinlikte ilk gün DoÄŸu Anadolu Bölgesinin ‘DoÄŸunun Ayak Sesleri konulu gösteride birlik ve beraberliÄŸin omuz omuza sergileneceÄŸi performansta bölgenin halay türü oyunları sahneye konacak.

 

2.Gün GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi ‘GüneÅŸe Uzana Eller  konulu gösteride bölgenin çalışkanlığı, üretkenliÄŸi, ve coÄŸrafi koÅŸullara karşı dayanıklıklarının oyunlarla sahneye taşınacağı be performansta farklı yöre oyunları zengin kareografi ile sahneye taşınacak.

 

3.Gün  Akdeniz bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi: ‘Toroslardan bozkırlara Teke türü oyunların sergileneceÄŸi bu performansta bölgenin tüm yöresel oyun zenginliÄŸini tiyatral sunumlar eÅŸliÄŸinde sahneye taşınacaktır. İç Anadolu bölgesi; Seymen, efe ve kaşıklı oyunların harmanlandığı ve performansta yörenin oyun farklılıkları tüm zenginliÄŸi ile sahneye taşınacak.

 

4.Gün Marmara Bölgesi ‘ Göç ve Sevda konulu gösteride hora ve karşılama türü oyunların Balkan esintileri ile sahneye taşınacağı bu performansta ritmi ve coÅŸkusu en üst seviyede oyunlarla sahneye taşınacak.

 

5.Gün: Ege Bölgesi: ‘Yörükler ve efeler Anadolu erkeÄŸinin yiÄŸitlik ve mertlik emsali zeybek oyunları, kadın oyunlarından Anadolu kadınının zerafetiyle sergilenecek. Konulu zeybek oyunları ile beraber anlatım bu performans bölgenin tüm oyun zenginliÄŸini sahneye taşıyacak.

 

6.Gün: Karadeniz Bölgesi: ‘Hırçın adınlar  konulu gösteride doÄŸu, batı ve orta karadenizin yöresel oyunları sergilenecek. Karadenizin hırçın dalgaları misali, aÄŸa takılmış balıklar misali hırçın ve sert oyunların sergileneceÄŸi bu programda yöre oyunları ritmi ve coÅŸkusu en yüksek performansla sahneye konacak.

 

7.Gün 7 Bölge 7 Kültürüm: DoÄŸusundan batısına, kuzeyinden güneyine Türkiyenin 7 bölgesine ait halk oyunları çeÅŸitlemelerinin kolaj sunum olarak sergileneceÄŸi performansta halay, horon, zeybek, karşılama, kaşıklı, bengi hora türü oyunlar zengin mizansen sunumlarla sergilenecek.

 

Ev sahipliÄŸini Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demirin yaptığı 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Günleri de her akÅŸam Sultanahmet amfi sahneyi dolduranlar unutulmaz keyifli bir akÅŸam yaÅŸayacak.

BAÅžKAN DEMÄ°R: KÃœLTÃœREL MÄ°RASIMIZA SAHÄ°P ÇIKIYORUZ

Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir, ‘Ä°stanbulun kalbi Fatihte beÅŸ yıldır düzenlediÄŸimiz 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Günleri in amacı dünya milletleri arasında bizi farklı kılan kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve canlı tutmaktır. Dört yıldır düzenlediÄŸimiz etkinliÄŸimizle Türkiyenin 7 bölgesinin halk oyunlarını Ä°stanbullularla buluÅŸturuyoruz. Tarihi Yarımadada misafir olan yabancı turistler halk oyunlarımızı yakından tanıyor ve yoÄŸun ilgi gösteriyor” dedi.

4-10 Mayıs tarihleri arasında Sultanahmet Amfi Sahnede sergilenecek oyunlar her akşam saat 19.00 da başlayacak 2100ye kadar devam edecek.

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.