Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

26 Aralık 2014 - 18:26
8 SİTEYE ERİŞİM YASAĞI UYGULANDI !
17 Aralık soruşturmasında adı geçenler arasında olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir istedi, 8 siteye erişim engeli çıktı.
8 SİTEYE ERİŞİM YASAĞI UYGULANDI !

 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan, ardından hakkında takipsizlik kararı verilen Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demirin avukatı Turgut Yenilmezin baÅŸlattığı polemik, Facebook baÅŸta olmak üzere 8 siteye eriÅŸim engeli getirdi. 

Hürriyetten Ali Dağların haberine göre; İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi Başkan Demirin talebi üzerine herhangi bir gerekçe göstermeden Zaman, Bugün, Cumhuriyet, Odatv, Samanyolu TV internet siteleriyle, haber.sol.org.tr, haberfatih.net ve Facebokun Turgut Yenilmez uzantılı linkleri için 4 saat içinde erişim kararı aldı.

 

EriÅŸim engelinden kararın tebliÄŸ edilmesiyle haberdar olan haberfatih.net sitesinin sahibi Sebahattin Erkoyncu, “Kararda ve Mustafa Demirin ÅŸikayetinde belirtilmeyen bir habere de engel konulmuÅŸ, ayrı bir karar var mı göreceÄŸiz. Karara itiraz edeceÄŸim” dedi.

 

AVUKATIN FACEBOOK SAYFASI HABER OLDU

 

Ä°lk olarak haberfatih.net sitesinin haberleÅŸtirdiÄŸi dava konusu yazı, Demirin azlettiÄŸi avukatı Turgut Yenilmezin kendi facebook sayfasından paylaÅŸtığı, “Bak Mustafa Demir efendi; sana 1 hafta süre; ya çıkar adam gibi özür diler, hakkımı teslim edersin ya da ‘bakanlar oÄŸullarıyla Fatih Belediye BaÅŸkanı kardeÅŸleriyle götürmüş; sürmanÅŸetiyle çıkacak haberleri engellediÄŸimi belgeleri ile ortaya koyarım. Ä°nsan içine çıkacak yüzün olmaz.” ifadelerini aktarıyordu.

 

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanıkın aldığı karara konu şikayeti Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin avukatı Ramazan Dinç yaptı.

 

Avukat Dinç, müvekkiliyle ilgili avukat Turgut Yenilmezin 8 ayrı sitede yayınlanan beyanlarının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu belirtilerek, sayfalara erişimin engellenmesini istedi.

 

TİB aynı gün sayfalara erişimi kapatırken, davalı internet sitesi sahiplerinin bu karardan, tebliğ edildiği gün haberdar olduğu ortaya çıktı.

 

Yasaya göre karara yine sulh ceza mahkemesinde 1 hafta içinde itiraz edilebiliyor. İtirazlar reddedilirse karar kesinleşiyor. Bu arada 8 ayrı sayfaya engel konulduğu görülürken, haber bazı sitelerde dolaşımda.

 

Hürriyet

Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.