Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

AYASOFYA YA PARAYLA DEĞİL, ABDESTLE GİRECEĞİZ
AYASOFYA YA PARAYLA DEĞİL, ABDESTLE GİRECEĞİZ

 

 

Hüseyin Demir

 

1934 lerde Bakanlar Kurulu kararıyla Camiden Müzeye çevrilen Ayasofya 86 sene sonra Danıştayın iptal kararıyla, BaÅŸkan ErdoÄŸan tarafından Camiye çevrildi.

Bir Hakkın teslimi gerçekleÅŸti. Tarihi miras her yönüyle sahiplenmiÅŸ oldu. Ve dahi tarihin doÄŸru mecrada akışı saÄŸlandı. Artık sabah olmuÅŸ, Aziz milletimiz tekrar tarihine, yüksek kaderine ve Ata yadigârı emanetlere sahip çıktığını göstermiÅŸtir.

Artık Ayasofya Camii Tarih, hafıza, bilinç havzasına akacak.

Yeni YükseliÅŸ Dönemi baÅŸladı. Adım, adım her ÅŸey evine, havzasına dönecek CoÄŸrafya da. Tarih yapıcı irade, güç ve kimlik, bu Türkiye Ekseni.

 

Hz Peygamber’in, Ä°stanbul’un fethine dair müjdesine nail olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Ayasofya’yı cami olarak miras bırakmasının Türkler ve Müslümanlar için manası büyüktür.
Aynı ÅŸekilde, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararından 86 yıl sonra Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılmasına dair imzanın BaÅŸkan ErdoÄŸan’a nasip olması da çok anlamlıdır!

Türk Ä°slam medeniyeti ve Türk devlet aklı her zaman "kesrette vahdete" önem vermiÅŸ ve bu prensibi nesilden nesle aktarmıştır. Bugün için mühim olan husus, Ayasofya’nın müze deÄŸil, cami olduÄŸunun resmen kabulüdür.
Fethin sembolü Ayasofya, 15 asır boyunca ayakta kalabilmiÅŸ ve dahi bunda Mimar Sinan’ın dehasının, Osmanlı ve Cumhuriyet yönetiminin büyük katkısı söz konusudur!

 

Ve dahi Türkiye o karardan sonra ayaktaydı. Tüm Türkiye’de Ayasofya kararı sonrası camilerde ÅŸükür duası yapıldı

81 ilde sabah namazı sonrası ÅŸükür duası programları düzenlendi. Ä°stanbul ve Ankara baÅŸta olmak üzere gençler, camilerde sabah namazının ardından ÅŸükür duaları etti.

 

Ayasofya bir mülktür, mülkün sahibi Fatih Sultan Mehmet Vakfiyesidir ve Vakfiyeye göre kıyamete kadar bu mabedin camii statüsü devam edecektir.

Aksini düÅŸünenlerin üzerinde büyük bir vebal ve beddua vardır.

BaÅŸkan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Ulusa SesleniÅŸ programında belirttiÄŸi üzere, alınan karar bedduadan kurtuluÅŸu saÄŸlamıştır.

Ayasofya’nın ibadete açılışı Türkiye ve Müslüman âlemi için, Ayasofya için kutlu ve mutlu bir gündür.

Ayasofya’ya ÅŸimdiye kadar parayla giriyorduk,  bundan sonra Abdestle gireceÄŸiz artık.

2020 senesinin ÅŸu ana kadarki en kutlu hadisesi Ayasofya’nın Müze statüsünden, Camiye yeniden döndürülmesidir.

Selam ve dua ile. 11-07-2020



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.