Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
04.11.2025
İstanbul /

24 Ekim 2025 - 09:33
İmamoğlu Dahil Üç İsme Casusluk Soruşturması
Yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden alınan ve tutuklanan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İmamoğlu'nun seçim kampanyası direktörü Necati Özkan ve Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında "casusluk" suçundan soruşturma başlatıldı. Yanardağ gözaltına alındı. Tele1 kanalında arama yapılıyor.
İmamoğlu Dahil Üç İsme Casusluk Soruşturması

Yolsuzluk soruÅŸturması kapsamında görevden alınan ve tutuklanan eski İBB BaÅŸkanı Ekrem İmamoÄŸlu, İmamoÄŸlu'nun seçim kampanyası direktörü Necati Özkan ve Gazeteci Merdan YanardaÄŸ hakkında "casusluk" suçundan soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Merdan YanardaÄŸ gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör Suçları SoruÅŸturma Bürosunca yürütülmekte olan soruÅŸturma kapsamında, 04 Temmuz 2025 tarihinde casusluk suçundan tutuklanan ve yabancı ülkeler lehine ajanlık faaliyetlerinde bulunduÄŸu, görüÅŸmelerini gizlilik içinde yürütmek amacıyla kriptolu telefonlar üzerinden iletiÅŸim saÄŸladığı, farklı ülkelerde gerçekleÅŸen iç karışıklıkları finanse ettiÄŸi tespit edilen ÅŸüpheli Hüseyin Gün'e ait dijital materyaller incelendiÄŸinde; sivillerin ya da ÅŸirketlerin temin etmesinin mümkün olmayacağı askeri mühimmat ve silahlara ait fotoÄŸraflara ve İsrail'de askeri veya siyasi alanda faaliyet gösterdiÄŸi anlaşılan İsrail vatandaÅŸlarına ait pasaport fotoÄŸraflarına rastlandığı öÄŸrenildi. Ayrıca, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü kapsamında adli iÅŸlem yapılan ÅŸüphelilere ve bu ÅŸüpheliler haricinde PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü kapsamında adli iÅŸlem uygulanan ÅŸüphelilere GSM hatları ile iletiÅŸim irtibatlarının bulunduÄŸu, farklı ülke konsolosluk görevlileri ile de çok sayıda iletiÅŸim kaydına ulaşıldığı öÄŸrenildi. Hüseyin Gün hakkındaki MASAK incelemesi sonucunda; herhangi bir ticari iÅŸletmesi bulunmamasına raÄŸmen yüklü miktarda yurtiçi ve yurtdışı para transferleri gerçekleÅŸtirdiÄŸi, hesaplarından 85 milyon Türk Lirası tutarında nakit çekim yapıldığı, bu paranın kullanımına iliÅŸkin herhangi bir alım-satım kaydına rastlanmadığının belirlendiÄŸi aktarıldı.

"FETÖ'NÜN İNGİLTERE İMAMIYLA İRTİBAT"

Gün'e ait el yazısı defter ve belgelerin incelenmesi sonucunda; ÅŸüpheliye ait olduÄŸu anlaşılan belgeler arasında farklı ülkelerde gerçekleÅŸen darbe giriÅŸimi ve iç karışıklık olaylarına iliÅŸkin notların bulunduÄŸu, ülkemiz genelinde görüÅŸtüÄŸü kiÅŸileri ve kurumları günlük olarak kayda aldığı, yabancı bir ülke lehine faaliyet gösterdiÄŸi anlaşılan istihbarat elemanları ya da siyasi ÅŸahıslara ülkemize iliÅŸkin bilgi aktardığına dair içerikler olduÄŸu tespit edildi. Ayrıca, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üst yönetim kadrosunda bulunan ve 'İngiltere imamı' olarak nitelendirilen Mustafa Özcan ile yüz yüze görüÅŸtüÄŸüne, bu kiÅŸiden öneriler aldığına dair notların yer aldığı tespit edildi. Yine, OrtadoÄŸu ve Afrika ülkeleri ile Türkiye'ye dair topladığı bilgileri istihbari faaliyet yürüten yabancı ülke görevlilerine aktardığı yönünde bulgular tespit edildi. Hüseyin Gün'ün ticari kimliÄŸini ön planda göstererek, baÅŸka ülke menfaatleri doÄŸrultusunda Türkiye'de ve farklı ülkelerde faaliyet yürüttüÄŸü anlaşıldığı tespit edildi.

Gün'ün irtibatlarının incelenmesi sonucunda; birçok yabancı ülke istihbarat görevlisiyle temas kurduÄŸu, bir yabancı ülke istihbarat görevlisi ile FETÖ mensuplarınca kullanılan ByLock Talk and Chat benzeri, dışarıdan eriÅŸilemeyen ve üst düzey gizliliÄŸe sahip 'Wickr' adlı kriptografik haberleÅŸme programı üzerinden yazışmalar yaptığı, yazışmalarda yabancı ülke istihbarat görevlisinin ÅŸüpheliye Türkiye'de görev yapmış iki eski bakanın da yer aldığı bir grubun gizlice çekilmiÅŸ fotoÄŸrafını gönderdiÄŸi tespit edildi. Ayrıca, Gün'ün aynı haberleÅŸme programı üzerinden ' Ekrem İmamoÄŸlu çıkar amaçlı suç örgütü' yöneticilerinden Necati Özkan ile yaptığı yazışmalarda; 'dijital istihbarat toplama, İmamoÄŸlu için yapılan çalışmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar, 70.000 gönüllünün acilen aktive edilmesi gerektiÄŸi, Murat Ongun'un cep telefonunun uzaktan eriÅŸimli casus yazılım ile enfekte olduÄŸu ve bu nedenle Murat'ın Ekrem Bey ile yapılacak hassas kampanya toplantılarına telefonunu götürmemesinin çok önemli olduÄŸu' ÅŸeklinde beyanların yer aldığı tespit edildi. Bu görüÅŸmelerin, Hüseyin Gün'ün Necati Özkan'ın hiyerarÅŸik olarak üstünde bulunduÄŸu ve 'suç örgütü'nde yönetici olarak faaliyet gösterdiÄŸini ortaya koyduÄŸu deÄŸerlendirildi.

"SEÇİM KAMPANYASINDA İŞBİRLİĞİ"

Ekrem İmamoÄŸlu suç örgütü'nün asıl amacının maddi menfaat elde ederek Ekrem İmamoÄŸlu'nun CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı için fon oluÅŸturmak olduÄŸu, suç örgütü yöneticilerinden Hüseyin Gün'ün Necati Özkan ile bu amaç doÄŸrultusunda 2019 yerel seçim kampanyasında iÅŸbirliÄŸi yaptığı, özellikle seçmenlere ait gizli bilgilerin sızdırılması yoluyla bu doÄŸrultuda faaliyet yürüttükleri, seçim bölgelerine iliÅŸkin analiz yaparak seçmen profili çıkardıkları ve strateji belirledikleri, bu süreçte seçmenlere ait bilgilerin yabancı istihbarat servisleri ile paylaşıldığı ve bu eylemlerin casusluk faaliyeti kapsamında deÄŸerlendirildiÄŸi anlaşıldığı öÄŸrenildi. Ayrıca Gün'ün, İmamoÄŸlu ile irtibatının bulunduÄŸu ve ortak buluÅŸmalar gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirlendi.

YANARDAÄž İLE GÜN ARASINDA İRTİBAT TESPİT EDİLDİ

SoruÅŸturma kapsamında Merdan YanardaÄŸ'ın da Hüseyin Gün ile casusluk faaliyetlerine iliÅŸkin çok sayıda irtibatının ve yazışmasının bulunduÄŸu, tanık beyanıyla da doÄŸrulandığı üzere YanardaÄŸ'ın Gün'den menfaat temin ederek seçim sürecinin basın ayağını organize ettiÄŸi, 2019 yerel seçimlerinde yabancı istihbarat servisleri ile iÅŸ birliÄŸi içinde seçimlerin manipüle edilmesi noktasında faaliyet gösterdiÄŸi ve bu suretle casusluk suçunu iÅŸlediÄŸi anlaşıldığı öÄŸrenildi.

İMAMOĞLU İFADE VERECEK

Ayrıca Ekrem İmamoÄŸlu ve Necati Özkan'ın da , bu soruÅŸturma kapsamında casusluk suçlarından sorgulanmak üzere bulundukları ceza infaz kurumlarından temin edilerek İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazır edilmeleri için müzekkere yazıldı. SoruÅŸturma kapsamında, Merdan YanardaÄŸ 'casusluk' suçundan bugün gözaltına alındı. Evinde ve iÅŸ yerinde arama yapıldı.

SoruÅŸturma kapsamında 'casusluk' suçundan tutuklu bulunan Hüseyin Gün'ün ise elde edilen yeni deliller doÄŸrultusunda 'Suç örgütü yöneticisi olmak' suçundan sorgulanmak üzere Sulh Ceza HakimliÄŸi kararıyla ceza infaz kurumundan temin edilerek İstanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'ne teslim edileceÄŸi öÄŸrenildi.,

Casusuluk , Gözaltı , Araama ,Tele1 , Merdan YanardaÄŸ



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.