Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1486 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Ekim 2018 - 14:52

O metro hattı uzatılacak

Büyüt
Küçült
O metro hattı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy Kavşağı Raylı Sistem Metro Hattı ın 5,3 kilometre uzatılmasına ilişkin imar planı değişikliğini onayladı.

 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü hazırladığı raporlar, Ä°stanbul Ulaşım Ana Planı da belirtilen motorlu araç trafiÄŸinin azaltılması, toplu taşıma altyapısının iyileÅŸtirilmesi ve ulaşım talebinin özel araçlardan toplu taşıma araçlarına yöneltilmesi genel hedefiyle ile tutarlı, kentin bütününde yaÅŸanabilir bir çevrenin yaratılması amacıyla Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Raylı Sistem Daire BaÅŸkanlığı ve Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy KavÅŸağı Raylı Sistem Metro Hattı a iliÅŸkin daha önce hazırlanan nazım imar planlarının deÄŸiÅŸtirilmesini teklif etti.

Ulaşım Planlama Müdürlüğü ün teklifi, Ulaşım Trafik ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarında olumlu değerlendirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Raylı Toplu Taşıma Hattı, Raylı Toplu Taşıma İstasyonu, İstasyonu Koruma Alan Sınırı ve Raylı Toplu Taşıma İstasyonu Yerüstü Yapı Alanı gibi eklentilerle yeniden düzenlenmesi istenen imar değişikliği teklifini yerinde gördü.

Bittiğinde önemli işlev görecek

Belediye Meclisi, Pendik-Kaynarcadan Sabiha Gökçen Havalimanı a gidecek metro hattının, buradan da Kurtköy KavÅŸağı daki Viaport isimli alışveriÅŸ merkezi ve arkasındaki konutlara kadar uzatılmasını saÄŸlayacak imar planı deÄŸiÅŸikliÄŸini oy birliÄŸiyle kabul etti.

Meclisten geçen plan raporuna göre, Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy Kavşağı Metro Hattı ileride önemli bir işlev görecek. Pendik-Kaynarca ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında motorlu araç trafiği azaltılacak, ulaşım talebi özel araçlar yerine toplu ulaşım araçlarına yönlendirilecek. Bunun için de toplu taşıma altyapısı iyileştirilmiş olacak. İnşaat aşamasında olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistemin devamı niteliğini taşıyacak.

Yapılacak metro hattı, planlanan Sultanbeyli-Kurtköy metrosu ile inÅŸaat aÅŸamasında olan Ã‡ekmeköy-Sultanbeyli metrosuyla entegre olacak. Ankara-Ä°stanbul Hızlı Tren Hattı ın Kurtköyde kesiÅŸtiÄŸi, alanda hızlı tren istasyonu yapılması durumunda; Marmaray-Sabiha Gökçen Havalimanı-hızlı tren hatları birbirine entegre edilecek. Kentin kuzey bölgesinde doÄŸu-batı yönünde ve kuzey-güney yönünde havalimanı ile baÄŸlantıları güçlenecek. Böylelikle hızlı trenin geçtiÄŸi diÄŸer illerden gelen yolcuların havalimanına eriÅŸimi ve Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metrosu u kullanan kiÅŸilerin hızlı trene baÄŸlantısı saÄŸlanacak.

Komisyon Başkanı bilgi verdi

Meclis üyelerine bilgi veren Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter, Viaportun arkasında yer alan konutlarda ikamet eden insanlara hizmet vermesi için uzatma kararı alındığını ve gerekli imar planı değişikliklerinin yapıldığını söyledi.

Yeter, ÅŸu bilgileri verdi;

Söz konusu husus Pendik-Kaynarca Metro Hattı ın Sabiha Gökçen Havalimanı a, oradan da Kurtköy Kavşağı a kadar uzatılmasıdır. Havaalanına gelen metro hattı, 5,3 kilometre uzatılacak. Ondan sonra Viaportun hemen yanında bulunan ve triyaj alanı olarak kullanılan bir yer var. Yani Pendik-Kaynarca Metro Hattı ın tüm araçları depolanması ve bakımının burada yapılması planlanıyor. Dolayısıyla bu salt 5 kilometrelik bir uzatmadan ibaret değil. Hattın uzatılması ve beraberinde orada deponun oluşturulması.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024