Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2882 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2015 - 05:37

Kadir Topbaş: Dünyada en hızlı metro çalışmasına sahibiz

Büyüt
Küçült
Kadir Topbaş: Dünyada en hızlı metro çalışmasına
Politika Haberleri › Kadir Topbaş: Dünyada en hızlı metro çalışmasına sahibiz haberi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe metro şantiyesinde ilk ray kaynağını yaptı. Topbaş, Dünyada en hızlı ilerleyen metro hattı çalışmaları yapıyoruz dedi.

Ä°HA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe metro çalışmalarını incelemek için Ümraniye Yamanevler istasyonuna gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerin 30 metre altına inerek çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerde bulunan Topbaşa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can eşlik etti. Metro çalışmalarının yer aldığı haritada incelemelerde bulunan Topbaş, işçilerin çalışmalarını takip ederek istasyon hakkında bilgiler aldı. İşçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Topbaş, bol bol fotoğraf çektirdi. Daha sonra raylara inerek Yamanevler İstasyonunun ilk ray kaynağını yapan Başkan Topbaş, çalışmaları izledi.

“BÄ°R ÅžEHRÄ°N MEDENÄ°YETÄ°NÄ° Ä°NSANLARIN TOPLU TAÅžIMA ARAÇLARINI KULLANMA ORANI BELÄ°RLER”

“Metro yaparak tarihe tanıklık ediyoruz” diyen Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, “Çok şükür Ä°stanbulda ulaşım sistemlerinde metro ağırlıklı çalışmaları baÅŸlattık ve çalışmalarla geleceÄŸe emin adımlarla yürümekteyiz. Bir ÅŸehrin medeniyet ölçüsü o ÅŸehirde yaÅŸayan insanların toplu taşıma araçlarını ne kadar kullandığına baÄŸladır. Ne kadar çok insan toplu taşıma araçlarını kullanıyorsa o ÅŸehir medenidir. Bizler geçmiÅŸte ihmal edilen metro sistemleri baÅŸta olmak ulaşım sistemlerini hızlı bir ÅŸekilde belediyenin bütçesinin bir bölümünü ayırmak suretiyle hızlı bir ÅŸekilde devam ediyoruz” dedi.

 

 “BÄ°R YIL İÇERÄ°SÄ°NDE HÄ°ZMETE GÄ°RECEK”

Kaba inÅŸaatının bittiÄŸi Yamanevler metro istasyonun ray kaynaklarını yapacaklarını hatırlatan TopbaÅŸ, “Bugün burada bulunduÄŸumuz özellikle Ãœsküdar Çekmeköy metro hattının önemli bir noktası olan Yamanevler istasyonunda birlikteyiz. Burada metrelerce aÅŸağıya indik ve burada ray kaynağına giriyoruz. Bu da kaba inÅŸaatı bitmiÅŸ zemin hazırlanmış artık raylar kaynamaya baÅŸlayacak ve elektromekanik sistemlere doÄŸru gitmeye baÅŸlayacak demektir. Ä°nÅŸallah 12 aya varmadan bir yıl içerisinde burası kullanılır hale gelecek” diye konuÅŸtu.

“DÃœNYADA EN HIZLI Ä°LERLEYEN METRO ÇALIÅžMALARINA SAHÄ°BÄ°Z”

Ä°stanbulun her yerinde metro çalışmalarının hızlı bir ÅŸekilde ilerlediÄŸini dile getiren TopbaÅŸ, “Bizim öngördüğümüz biraz zaman geçecek ama yine de dünyada yapımı en hızlı ilerleyen metro hattı çalışmaları yapıyoruz. Bu sistem belki biraz zahmetli ama çalışmalarımız devam ediyor. Metro inÅŸaatında 2 bin 700 insan yerin 30 metre altında  aralıksız bir ÅŸekilde çalışıyor. Gece gündüz demeden Ä°stanbulluların geleceÄŸine ve insanların rahatlığına kavuÅŸması için hizmet etmeye çalışıyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 “BU METRO HATLARI DESTEKLENEN HATLARLA BAÅžKA Ä°LÇELERE DE HÄ°ZMET VERECEK”

‘Ãœsküdar-Ãœmraniye-Çekmeköy ve 2019a kadar TaÅŸdelene uzatacağımız bu hatlar bir baÅŸka hatlarla destekleniyor diyerek konuÅŸmasına devam eden TopbaÅŸ, “Desteklenen hatlarla da baÅŸka ilçelerimize ve baÅŸka bölgelerimize hizmet verecek. Yani vatandaÅŸlar buradan Sultanbeyliye kadar gidebilme imkanı bulacak hatta bu hatta aktarma yaparak Sabiha Gökçen Havaalanına kadar gidebilme imkanı bulacak. Bu hatlar sayesinde vatandaÅŸlarımız Sancaktepeye YenidoÄŸana gitme imkanlarının hepsini düşündük. Daha sonra yapılacak olan çalışmalarda Kadiköy Bostancıdan gelen hat yine Ãœmraniyeye gelecek. Böylece bizler harita üzerinden hangi noktaları birbirleriyle baÄŸlarsak yoÄŸunluÄŸu nasıl çözersek diye bakabileceÄŸiz.  Bu çalışmalarda buna göre uygulanan düzenektir” ifadelerini kullandı.

 Ä°ÅžÃ‡Ä°LERÄ°N BARETLERÄ°NÄ° Ä°MZALADI

Kadir Topbaş yaptığı açıklamalar sonrası raylara inerek çalışmaları yerinde inceledi. Yapımına hızlı bir şekilde devam edilen ve kaba inşaatı biten Yamanevler Metro istasyonun ilk rayına Topbaş, kaynak yaptı. Raylara yapılan kaynak sonrası metro şantiyesinde çalışan işçiler Topbaştan baretlerine imza atmasını istedi. İşçilerle tek tek ilgilenmeye çalışan Topbaş, şantiye çalışanlarının baretlerini imzaladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024