Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1606 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Kasım 2017 - 14:08

İstanbulda Nitelikli Lise Göçü Başladı

Büyüt
Küçült
İstanbulda Nitelikli Lise Göçü
TEOGun yerine gelecek sistemin açıklanması ile İstanbul’un iyi semtlerindeki okullara kğıt üzerinden göç başladı...

Lisede adrese kayıt sistemine dönülmesi ile emlakçılar ilk 24 saat içerisinde ilanları yeniledi. Evler artık Fen Lisesine yakın  Anadolu Lisesi yanında diye pazarlanıyor. Emlak sitelerinde ÇocuÄŸunuzun geleceÄŸi için Fen Lisesine yakın baÅŸlığıyla daire kiralanıyor. Habertürk en G. Özge Çiftçi in haberine göre önümüzdeki yıl, bir molyondan fazla 8. sınıf öğrencisi sınavsız olarak evine en yakın 5 devlet okulundan birine merkezi sistemle yerleÅŸtirilecek. Bu durumda okulun niteliÄŸi daha ön olana çıkacak.

İSTANBULDA SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALACAK OKULLAR

İstanbulda sınavsız öğrenci alacağı değerlendirilen okulların başında Hüseyin Avni Sözen, Pertevniyal, Maltepe ve Şehremini geliyor. Bu bölgelerdeki emlakçılar, ilanlarını şimdiden buna göre hazırladı. Habere göre Hüseyin Avni Sözenin çevresinde kiralar 400-900 TL arasında yükseldi.

YÃœZDE 70 YÄ°NE SINAVA GÄ°RECEK

Konuyu Hürriyet eki köşesinde yazan Nuran Çakmakçı, şu değerlendirmelerde bulundu:

Ben sınava girenlerin sayısında sadece yüzde 30luk bir düşüş bekliyorum. Yüzde 70e yakını yine sınava girecek.

1+1LERDE ARTIÅž

TEOGun kalktığının açıklanmasından itibaren İstanbulda Nişantaşı, Beyoğlu bölgesinde 1+1 ev tutanların sayısında artış olmuştu.

İSTANBULDA KAĞIT ÜZERİNDEN GÖÇ BAŞLADI

Bakan Yılmazın açıklamasının ardından bugün bir arkadaşım henüz 5inci sınıfa giden oÄŸlunun kaydını hemen NiÅŸantaşı da yaÅŸayan akrabasının yanına aldırmak için baÅŸvuruda bulundu. BeÅŸiktaÅŸ, Kadıköy gibi merkez ilçelerde de iyi liselerin etrafında kiralık ev arayan veliler var. Kısacası Ä°stanbulun iyi semtlerindeki okullara kâğıt üzerinden göç baÅŸladı bile. Bu, dalga dalga tüm Türkiyeye yayılacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024