Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2132 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ekim 2017 - 11:07

iSTANBUL da 5 İlçe Taşınıyor.Yeni İlçeler Kuruluyor.

Büyüt
Küçült
iSTANBUL da 5 İlçe Taşınıyor.Yeni İlçeler
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı büyük İstanbul depremine önlem için yeni ilçeler kurmaya hazırlanıyor. Bakan Özhaseki, Bağcılar, Esenler, Güngören, Eyüp ve Sultangazide bazı bölgelerin taşınacağını belirtti.

Son zamanlarda yapmış olduğu deprem uyarılarıyla dikkatleri çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul için yapılan planlamayı açıkladı.

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu a konuşan Bakan Özhaseki, İstanbulda Avrupa ve Anadolu Yakası olmak üzere 2 yeni dev bölge için çalışma başlattıklarını belirtti.

Avrupa Yakasında belirlenen bölgenin 10-12 ilçeyi ve 1 milyonluk nüfusu kaldırabilecek kapasitede olacağını söyleyen Özhaseki ilk etapta Esenler, Güngören, Bağcılar, Eyüp ve Sultangazi in bu bölgeye taşınacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Yakası da da benzer bir yapılanma içerisinde olduklarını belirten Bakan Özhaseki, Anadolu Yakasındaki de 8-10 ilçeyi alır. Biri askeri alan, diğeri o kadar askeri gözükmüyor. 1 ay içinde netleşecek dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024