Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1751 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Ekim 2018 - 12:28

İBB kültür sanat sezonunun açıldı

Büyüt
Küçült
İBB kültür sanat sezonunun
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2018- 2019 kültür sanat sezonu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu da düzenlenen programla açıldı.

Kültür sanat dünyasından birçok ismin bir araya geldiÄŸi etkinliÄŸin açılışında konuÅŸan Ä°BB BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulunarak, kültür ve sanatın hayatın ruhunu ve temelini oluÅŸturduÄŸunu söyledi.

Uysal, bir ÅŸehrin ruhunun da kültür sanattan oluÅŸtuÄŸuna iÅŸaret ederek, Kültür ve sanat bir ÅŸehir birikimi olarak doÄŸar ve nihayetinde bir medeniyeti inÅŸa eder. Ä°stanbul da malum yıllarca birçok medeniyete baÅŸkentlik yapmıştır. dedi. 

Türkiyede kültür sanattan bahsedildiğinde diğer şehirler arasında İstanbulun bir adım öne çıktığının altını çizen Uysal, şöyle devam etti:

İstanbul aslında kültür ve sanatın şah damarıdır. Dolayısıyla kültür ve sanata yön veren ne varsa İstanbulda doğuyor diyebiliriz. Tarihinde olduğu gibi çığır açan eserleri ortaya koyan bir İstanbul hayalimiz var. Geçmişe baktığımızda bunlar var. Bu ideali gerçekleştirebilmek adına da aslında kendi hikayemiz anlatılmalı diyoruz. Kendi memleketimizin hissiyatını yansıtmayan bir eser başka ruhlara dokunamaz diyoruz. İlhamı kendi köklerinden almayan bir eserin evrensel olma imkanı yok diye düşünüyoruz.

Mevlüt Uysal, bu coğrafyadaki idealleri yansıtacak, aynı zamanda insanlığın ortak arayışlarına cevap verecek eserlerin üretilmesi gerektiğine dikkati çekerek, İşte bu yüzden köklü bir geçmişe sahip medeniyetimize yeni bir ruh verecek kültür sanat için, aklı ve gönlü bu topraklarda olan sanatçıların hissiyatına ihtiyaç duyuyoruz. ifadelerini kullandı.

Bu beklentinin bir hayal olmadığını dile getiren Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ülkemizde bugün birçok alanda başlatılan yerli ve milli seferberliği, kültür ve sanat alanında neden olmasın ? Ben bu cevherin bütün sanatçılarımızda aslında var olduğunu düşünüyorum. Birçok alanda yapılanlarla kalkınmamızın hızı artarken bu çabanın kültür ve sanatta da yer bulması desteklenmesi gerekiyor.

 GEÇTİĞİMÄ°Z SEZON 3 BÄ°N 422 ETKÄ°NLÄ°ÄžE EV SAHÄ°PLİĞİ YAPTIK

İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran ise bu yıl İstanbuldaki 15 kültür merkezine 3 tane daha eklendiğini belirterek, 10a çıkan tiyatro salonlarımızla, hedeflerimizi yükselterek sezona başlıyoruz. Şehir Tiyatrolarımızda 45 olan oyun sayımızı 63e çıkarıyoruz. Geçen sezon yaklaşık 600 bin izleyici sayımızı bu yıl bu sezon inşallah 1 milyona ulaştırmayı hedefledik. Belediye başkanımızın talimatı ile İstanbulun 39 ilçesinde ulaşamadığımız bir nokta bırakmayacağız. diye konuştu.

Duran, CRR in de 2019 yılında 30uncu yılını dolduracağına işaret ederek, şu bilgileri verdi:

Ulusal ve uluslararası pek çok sanatçıyı ağırlayan CRR salonu yılda ortalama 130 konserle, 50 bin izleyiciyle buluşuyor. Yaz aylarında Açık Hava Harbiye Konserlerinin yanında, yaz neşesi adıyla 57 noktada 225 sanatçıyla istanbulluları buluşturduk. Yazı ve karikatür atölyeleri, seminerler, söyleşiler, sergiler, konserler, tiyatrolar olmak üzere geçtiğimiz sezon Daire Başkanlığı olarak 3 bin 422 etkinliğe ev sahipliği yaptık. şeklinde konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024