Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1591 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Ekim 2017 - 10:56

hava akşam saatlerinde yerini sağanak yağışa bırakacak

Büyüt
Küçült
hava akşam saatlerinde yerini sağanak yağışa
İstanbulda bulutlu hava akşam saatlerinde yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü den yapılan açıklamada da, Türkiye in batı kesimlerinde bugün akşam saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtilmişti.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu un kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu un doğusu ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ve Şanlıurfa ın merkez ve doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Osmaniye çevreleri ile Aydının batı, İzmirin güney, Balıkesirin batı ve Hatayın kıyı ilçelerinde kuvvetli(21-50 mm) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü den alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 2-4 derece artacağı, Marmara ile güney kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmarada kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdenizin iç kesimleri, İç Anadolu un güney ve doğusu, Doğu Andolu un kuzey ve doğusunda güneyli yönlerden, Marmara ın kuzeyi ve Kıyı Egede kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

29 EKÄ°MDE HAVA NASIL OLACAK?

Üç büyük ilimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hava;

İstanbulda ilk saatlerde görülecek sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor.

Ankarada sabah saatlerinde görülecek sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İzmirde Cumartesiyi Pazara bağlayan gece görülecek yağışların sabah ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

30.10.2017 Pazartesi: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara ın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu un kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu un kuzey ve doğusu ile, Güneydoğu Anadolu Bölgesi in sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadenizin iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu un kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli (50-75 km/saat) esmesi bekleniyor

Salı gününden hafta sonu na kadar iç ve batı kesimlerde yağış beklenmezken, yağışlı havanın kuzey ve doğu kesimlerde etkili olması bekleniyor.

Beklenen soğuk hava, güney kesimlerde görülecek kuvvetli yağışlar ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024