Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1891 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2017 - 10:12

Gökdelenlerle mücadele edeceğim

Büyüt
Küçült
Gökdelenlerle mücadele
İstanbul’un yeni Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, İstanbulun silüeti ile ilgili olarak, Gökdelenlerle mücadele edeceğim dedi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, göreve baÅŸlamasından bu yana ilk kez basınla bir araya geldi. Uysal, gündeme iliÅŸkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kentin siluetini bozması nedeniyle son dönemlerin en önemli tartışma konularından birisi olan gökdelenlere dikkat çeken Uysal, Gökdelenlerle mücadele edeceÄŸim dedi. 

UYSALDAN Ä°LK BASIN BULUÅžMASI

Habertürkten Esra BoÄŸazlıyanın haberine göre Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, ilk basın buluÅŸmasını dün gerçekleÅŸtirdi. Florya Sosyal Tesislerindeki buluÅŸmada gazetecilerin sorularını yanıtlayan baÅŸkan, Ä°stanbulda devam eden projelerle ve yeni planlarla ilgili bilgiler verdi.

İşte Uysalın açıklamaları:

KENTSEL DÖNÜŞÜM

BaÅŸkanlık koltuÄŸuna oturduÄŸu 28 Eylülden bu yana birifing aldığını ve 40 günlük görev süresinde Ä°stanbulun fotoÄŸrafını çektiÄŸini söyleyen baÅŸkanın masasındaki en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu.

Dönüşüm projelerinde bundan böyle kesinlikle imar artışına izin verilmeyeceğini aktaran Uysal, kentsel dönüşümdeki prensiplerini şöyle anlattı:

“Ä°stanbulda yenileme ihtiyacı olan yapı sayısı yüzde 70-80 oranında. EÄŸer bir kentsel dönüşüm yapılacaksa muhakkak yerinde yapılacak. Hiçbir ÅŸekilde ilave imar artışı olmadan yapılacak. Yani bina yıkılıp aynı bina olarak yapılacak, ilave daire yapılamayacak. BüyükÅŸehir olarak, 2018 bütçemizde de kentsel dönüşüm için 1 milyar lira bütçe ayırdık. VatandaÅŸa, ‘Senin daireni yıkıp yapalım ama 120 metrekare ise 100 metrekare olarak 20 metrekare düşük verelim. O 20 metrekarenin ortalama Ä°stanbulda yüzde 60-70 maliyetleri karşılayacağını hesaplıyoruz. Yüzde 30-40 olarak belediye desteÄŸimiz olursa, yerinde yıkıp yapmak istiyoruz. Yaklaşık 800 bin konutun bu ÅŸekilde yenilenmesi gerekiyor. Tahmin ediyorum 15-20 bin konut sahibi ‘Biz hazırız baÅŸlayalım konumunda olabilir. Bu ÅŸekilde bir çalışma ile 10-15 yılda Ä°stanbulda dönüşümün tamamlanacağını düşünüyorum.” BaÅŸkan Uysal, bundan böyle imar artışı olmayacağının altını net bir ÅŸekilde çizdi, yeni gökdelenlere izin vermemek için mücadele edeceÄŸini belirtti.

ÜSKÜDAR-ÇEKMEKÖY METROSU BU AY AÇILIYOR

Ä°stanbulluların en çok merak ettiÄŸi baÅŸlıklardan biri olan Ãœsküdar-Çekmeköy metrosunun akıbetini de sorduk baÅŸkana ve ÅŸu yanıtı aldık: “Çekmeköy Metrosu, Türkiyede ilk defa yapılan sürücüsüz metro çalışmasıdır. Testleri uzun zamandır devam ediyor. Åžu anda testler bitti ve sertifikası alınması gerekiyor. Yanılmıyorsam bu hafta içinde sertifikası alınacak. Dolayısıyla bu ay içerisinde açılacağını ve açılmaya hazır hale geleceÄŸini söyleyebiliriz. VatandaÅŸlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz.”

‘ÅžUNUNLA ÇALIÅžIRIM BUNUNLA ÇALIÅžMAM DEMEM İÇİN ÖNCE TANIMAM GEREK

Peki İBBdeki kadrolarda ciddi bir değişiklik olacak mı? 40 günlük süreçte birkaç danışmanlık dışında görevden ayrılma olmadı. Bundan sonra ne olacak acaba? Bu soruya da şöyle cevap verdi Uysal:

“Åžu arkadaÅŸlarla çalışmam ÅŸu arkadaÅŸlarla çalışırım demem için onları tanımam lazım. Onların da beni tanıması gerekiyor. Åžu ana kadar birkaç deÄŸiÅŸiklik yaptık. Bundan sonra yine deÄŸiÅŸiklikler olacak. Ancak, ‘Hadi ÅŸimdi deÄŸiÅŸim baÅŸladı ÅŸunları da deÄŸiÅŸtirelim ÅŸeklinde olmayacak. Genel prensiplerle yola çıktık. Ä°ÅŸ tutuÅŸ tarzımızda bir sıkıntı yoksa devam ederiz, bir sıkıntı varsa deÄŸerlendiririz. Yani mevcut görevdeki arkadaÅŸları deÄŸiÅŸtiriyoruz ÅŸeklinde bir anlayışımız yok.”

YENÄ° AKM

“Yeni AKMnin gerçekten görüntüsü çok güzel. Yapıldığı zaman bu kadar güzel olur mu, bilmiyorum. Bazen projeler yapıldıktan sonra, projeden daha güzel, bazen de yapıldıktan sonra projeden daha az iyi olabiliyor. Temennimiz ÅŸu ki; mevcut projeden daha iyi olsun. Biz de prestij projesi için elimizden gelen gayreti göstereceÄŸiz. AKM projesi dünyada ses getirebilecek bir proje.”

TOPBAÅžIN USTALIK ESERÄ° YAPILMAYACAK

Eski Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir Topbaşın ‘Ustalık eserim olacak dediÄŸi Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli GeçiÅŸ Projesi hayata geçecek mi? BaÅŸkan Mevlüt Uysal, bu projenin gerçekleÅŸmeyeceÄŸini açıkladı: “BaÅŸlamamış bir projeyi yapmak yeni gelenin görevi deÄŸildir diye düşünüyorum. BaÅŸlamış da yarıya gelmiÅŸ olsaydı evet o ustalığı devam ettirebilirdik. Åžu anda baktığımız zaman ondan öncelikli yapmam gereken ÅŸeyler olduÄŸunu düşünüyorum.”

‘Ä°STÄ°KLALÄ°N YILBAÅžINA KADAR BÄ°TMESÄ° LAZIM

BaÅŸkana Ä°stiklal Caddesindeki aylardır devam eden çalışmaları da sormadan olmazdı tabii... “Her nimetin bir külfeti, her külfetin bir nimeti olur. Ä°stiklal Caddesinde yapılan iÅŸin doÄŸru olduÄŸunu düşünüyorum. Ä°stiklal Caddesi Cumhuriyet öncesi dönemlerden kalma tarihi bir yer. Birçok defa iÅŸlemler yapıldı. Bunların hepsi yüzeysel yapıldığı için hepsi periÅŸanlık. Esaslı bir çalışma yapalım ve bir daha oraya girmeyelim denilmiÅŸ. Yılbaşına kadar bitmesi lazım. Ä°stiklal Caddesinde çalışmaları daha iyi denetleyip daha erken bitmesini saÄŸlayacağız.”

2019DA ADAY OLACAK MI?

“Buna kamuoyu karar verecek. Bu süreç içinde yaptıklarımıza bakacaksınız, Ä°stanbul halkı, ‘Mevlüt Uysal aday olursa seçeriz diyorsa aday oluruz. ‘Seçmeyiz diyorlarsa da ısrar edecek halimiz yok.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024