Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2206 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2015 - 05:38

Eminönü-Eyüp-Alibeyköye çevreci tramvay

Büyüt
Küçült
Eminönü-Eyüp-Alibeyköye çevreci
Ekonomi Haberleri › Eminönü-Eyüp-Alibeyköye çevreci tramvay haberi

13 kmlik yeni hattın raylarının arası yeşil olacak. Elektiriği raylardan alacak. Yanına bisiklet yolu yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ve Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergahta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattını tanıttı. Topbaş, Feshane Kongre ve Kültür Merkezindeki tanıtım toplantısında yeni hatta ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu yeni tramvay hattının, katener sistemi olmadan yani yukarıda elektrik hatlarını görmeden, görüntü kirliliÄŸi oluÅŸturmayacak bir hat olmasını arzu ettik. 13 kilometrelik hattın raylarının arası yeÅŸil olacak. Mümkünse yanına da bisiklet yolu yapılması için çalışılıyor. VatandaÅŸlarımız, Eminönünde bisiklet parkından alacakları bisikletle, Alibeyköydeki cep otogarına eriÅŸmiÅŸ olacak. Sistem en kısa zamanda Ä°stanbulluların hizmetine sunulacak.”

Raya kaynak yaptı

TopbaÅŸ, Ãœsküdar-Ãœmraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inÅŸaatında da incelemelerde bulunarak, ilk ray kaynağını yaptı. Bu hatla Ãœsküdar-Sancaktepe hattının 24 dakikaya ineceÄŸini belirten TopbaÅŸ, “Ä°nÅŸallah bu hat 1 yıl içerisinde kullanılır hale gelecek. Hesapladık 700 bin insan bu yolu tercih edecek. Bu hattı 2019a kadar TaÅŸdelene uzatacağız. Bu hat üzerinden Sultanbeyli ve Sabiha Gökçene ve Sancaktepe, YenidoÄŸana gidebilme imkanının hepsini düşündük.”

 

KAYIKLA SADABAD GEZÄ°SÄ°

Ä°BB tarafından yaptırılan nostaljik kancabaÅŸ kayıklarla Haliçte Sadabad gezileri baÅŸladı. TopbaÅŸ, Feshane Kongre ve Kültür Merkezindeki iskeleden kancabaÅŸ kayığa bindi. Kayığın dümenine geçen TopbaÅŸ, Haliçte tur attıktan sonra, kayığı Miniatürkteki yüzer iskeleye yanaÅŸtırdı, “Altınboynuz yeniden hayat buldu” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024