Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3749 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2018 - 19:20

Baruthane Millet Bahçesi 8 Kasımda Açılıyor.

Büyüt
Küçült
Baruthane Millet Bahçesi 8 Kasımda
İstanbul Ataköydeki tarihi Baruthane arazisinde bulunan Millet Bahçesi in yapım çalışmaları başladı. Alanı yerinde inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve TOKİ Başkanı Ergün Turan parkın açılışı için 8 Kasım tarihini verdi.

oplu Konut Ä°daresi ( TOKÄ°) tarafından Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi e (Ä°BB) devredilen ve Ataköydeki Baruthane arazisinde yapımına baÅŸlanan 60 dönümlük Millet Bahçesi in tanıtımı yapıldı. Proje alanını yerinde inceleyen Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mevlüt Uysal ve TOKÄ° BaÅŸkanı Ergün Turan yapımı süren Millet Bahçesinin açılışı için tarih verdi.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Baruthane Millet Bahçesi in 8 Kasımda açılacağını ifade eden Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, TOKÄ° BaÅŸkanımıza teÅŸekkür ediyorum. Burada bu kadar deÄŸerli ve güzel bir alanı büyükÅŸehrimize tahsis etti. Biz de Millet Bahçesi olarak ÅŸekillendirip milletimizin hizmetine sunuyoruz dedi.

/

İlk Millet Bahçesi kimliği ile yapalacak alanın diğer yapılacaklar için de bir örnek olacağını kaydeden Uysayl 8 Kasımda burayı bitirmiş olacağız. Zaten şu an da önemli bir aşama kaydedildi. Şunu da belirtmek lazım: Biz sadece sit alanı olarak belirlenen alanların dışındaki toplamda 50 dönüme yakın olan yeşil alan kısımlarıyla ilgili bu tarihi veriyoruz. Arazideki tarihi yapıların proje çalışmaları ise devam ediyor. Millet Bahçesinde yaptıklarımızı, daha sonra yapılacak Millet Bahçelerimize burası bir örnek teşkil edecek diye konuştu.

 

TOKİNİN PORTFÖYÜNDEKİ EN DEĞERLİ ARAZİ

TOKİ in portföyündeki en değerli arazi olan Ataköy sahilindeki bu alanın, İstanbul halkına yeşil alan olarak hizmet edeceğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, Burası 1991 yılından beri ve hali hazırda turizm-ticaret alanı imarlı bir yer. Fakat Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte buranın yeşil alan olmasıyla alakalı fikrimizi Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle TOKİ in portföyündeki bu en değerli arazi İstanbul halkına yeşil alan olarak hizmet edecek. 28 gün önce inşaatı başladı ve projeyi bu hale getirdiler. 8 Kasımda da bu projenin teslimi yapılacak. 60 bin metrekare alan var. İstanbulun ilk defa sahile 3 kilometrelik bir yürüyüş alanı olacak. Önemli bir proje dedi.

/

İSTANBULA YEŞİL ALAN KAZANDIRILIYOR

TOKİ Başkanı Turan Büyükşehir Belediyesi ile eş güdümlü bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, Pendik e, Kayabaşı da, Hoşderede büyük araziler üzerinde inşaasına başlanacak ve yapımı devam eden 4-5 adet büyük yeşil alan çalışmalarının olduğunu kaydetti.

 

YEŞİL ALANI FAZLA OLAN YERLER YAPIYORUZ

Türkiyede şehircilikte yeni bir dönem başladığının altını çizen Turan sözlerini şöyle noktaladı: Son beş yılda yaptığımız binaların yüzde 85i altı kat ve aşağısı olan binalar. Dolayısıyla biz zaten yeşil alanı fazla olan yerler imal ediyoruz. Ancak büyük kentlerde araziler kıymetli oldukları için oralarda zorlanıyorduk. Millet Bahçeleri ile beraber elimizdeki en değerli imarlı araziyi millete ait olarak onlara sunulacak.

 

SON HALİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan Baruthane Millet Bahçesi in son hali havadan görüntülenirken, proje alanında vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak restoran, kafeterya ve sosyal tesislerin de yapılacağı ifade edildi.

 

 Ayrıca Millet Bahçesi dışındaki yaklaşık 3 kilometrelik sahil vatandaÅŸların yürüyüş yapacağı alan olarak kullanılacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024