Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4567 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2016 - 13:33

An Be An Saldırı notlları

Büyüt
Küçült
An Be An Saldırı
İstanbul-Taksimde canlı bombalı saldırı yapıldı. Saldırıda biri canlı bomba olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 7si ağır 36 kişi de yaralandı. Durumu ağır olanlardan bir kişi de hastanede hayatını kaybetti. Yaralılardan 12 kişi yabancı uyruklu. Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Çevrede operasyon başlattı.

Ä°stanbul-BeyoÄŸlundaki Ä°stiklal Caddesinde bu sabah 10:50 sıralarında canlı bomba saldırısı yapıldı. BeyoÄŸlu Kaymakamlığı önündeki patlamada, biri canlı bomba olmak üzere 5 kiÅŸi öldü; 36 kiÅŸi de yaralandı. Yaralılardan 7sinin durumu ağır. Canlı bomba saldırısında  yaralananlar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Bölge araç trafiÄŸine ve yaya giriÅŸine kapatıldı. Saldırının yapıldığı alan polis tarafından güvenlik çemberine alındı.

\

TAKSÄ°MDE CANLI BOMBA EYLEMÄ°
Ä°stanbul-BeyoÄŸlunda canlı bomba saldırısı gerçekleÅŸtirildi. Ä°lk gelen bilgilere göre saldırı anında biri canlı bomba olmak üzere 5 kiÅŸi hayatını kaybetti, 36  kiÅŸi de yaralandı. Yaralılardan 7sinin durumu ağır. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın olduÄŸu alan güvenlik çemberine alındı. 

\

BAKAN MÃœEZZÄ°NOÄžLU: LANETLÄ°YORUM
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul-Beyoğlundaki canlı bommba saldırısıyla ilgili olarak Bursada açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, Bu zihniyeti tekrar lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Bize ulaşan bilgilere göre Şu an itibariyle 4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7 yaralımızın durumu ciddiyetini koruyor. 4 yaralımız ameliyat sürecinde. dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Olay yerine polis, saÄŸlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. SaÄŸlık Bakanlığı 28 adet 112 ambulansının olay yerine gönderildiÄŸini duyurdu.


İSTANBULUN GÖBEĞİ
Ä°stiklal Caddesine sivil ve resmi araç giriÅŸ çıkışı yasaklandı. Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleÅŸti. Patlamanın sebebi ilerleyen saatlerde netleÅŸti. Vali Vasip ÅŸahin, olayın bir canlı bomba saldırısı olduÄŸunu doÄŸruladı. 

\
CADDE BOÅžALTILDI
Saldırıda, canlı bomba ile birlikte 5 kiÅŸi Ã¶ldü. Saldırıda yaralanan 36 kiÅŸiden 7sinin durumu ağır.

\

KAYMAKAMLIK ÖNÜ
Saldırı Ä°stiklal Caddesi Balo Sokakta saat 11.00 sıralarında yapıldı. 

\

YAYIN YASAÄžI GETÄ°RÄ°LDÄ°

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, İstanbul Beyoğlunda meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

\

VALİ VASİP ŞAHİNDEN AÇIKLAMA!
BeyoÄŸlundaki canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak olay yerinde açıklamada bulunan Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, saat 12:00 sıralarında canlı bombayla birlikte 5 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, 2si ağır 20 kiÅŸinin de yaralandığı açıklamıştı. Ä°stanbulun farklı bölgelerinde de bombalı saldırılar olduÄŸu yolundaki iddiaları ise yalanladı.

AMBULANSLAR OLAY YERÄ°NDE
Polis, caddede geniş güvenlik önlemi aldı. Galatasaray ve Taksim Meydanından caddeye girişler kapatıldı.

 

\
POLİS ÇALIŞMA BAŞLATTI
Polis, saldırganların olay yerşne yakın bölgelerde olabileceği ihtimaliyle ara sokaklarda çalışma başlattı.

YARALILAR ARASINDA 3 Ä°SRAÄ°L VATANDAÅžI VAR
Ölenlerden 4ü olay yerinde, biri hastanede hayatını kaybetti. Yaralılar arasında 3 Ä°srail vatandaşı da var.

Kaynak: Haber10



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024