Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3553 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mayıs 2018 - 15:15

1 Mayıs Gösterilerinde Gözaltı Sayısı 63 OLDU

Büyüt
Küçült
1 Mayıs Gösterilerinde Gözaltı Sayısı 63
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Maltepe Sahil Etkinlik Alanı a girmek isteyen grupla polis arasında yaşanan gerginlikte, bir polis memuru hafif yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı. Bu gözaltılarla İstanbulda toplam gözaltı sayısı 63 oldu.

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışla Günü de, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor.

Sadece Taksim Meydanı a çıkılan bazı yerlerde oluşturulan polis kontrol noktalarından geçişlere izin veriliyor. Meydan geçişlere tamamıyla kapatılırken, vatandaşlar ve turistler, İstiklal Caddesi e polis ekipleri tarafından üstleri arandıktan sonra giriş yapabiliyor.

ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜ

Meydan polislere kalırken, binlerce kiÅŸinin her gün ziyaret ettiÄŸi meydan bomboÅŸ kaldı. Öte yandan, Taksim Meydanı ve meydana çıkan yollar havadan görüntülendi. Görüntülerde Taksim Meydanı tamamen boÅŸ görünürken, Ä°stiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı da adeta sessizliÄŸe büründü. 

DAKÄ°KA DAKÄ°KA GELÄ°ÅžMELER

14:50: Taksim Meydanı da 1 Mayıs dolayısıyla izinsiz gösteri yapmak isteyen biri kadın, dört kiÅŸi polis tarafından gözaltına alındı.

/

14:47: Ä°stanbulda 1 Mayıs ile ilgili 60 kiÅŸi gözaltına alındı. Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre ÅŸu ana kadar 60 kiÅŸi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 56sının BeÅŸiktaÅŸ, 2sinin BeyoÄŸlu ve 2 kiÅŸinin de ÅžiÅŸlide gözaltına alındığı öğrenildi.

14:22 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Maltepe Sahil Etkinlik Alanı a girmek isteyen grupla polis arasında yaÅŸanan gerginlikte, bir polis memuru hafif yaralandı, 3 kiÅŸi gözaltına alındı.

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı a girmek isteyen grup ile polis arasında, arama noktasında gerginlik yaÅŸandı. Çıkan arbedede bir polis memuru gözünden hafif ÅŸekilde yaralandı.

Polisin biber gazıyla müdahale ettiği olayda, 3 kişi gözaltına alındı.

Arama noktasına takviye polis ekipleri yönlendirildi.

13:45: DÄ°SK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Maltepe Sahil Etkinlik Alanı da baÅŸladı.

Katılımcıların kutlamaların yapıldığı alana giriÅŸi, saat 13.30 itibarıyla tamamlandı. Miting alanının dolması nedeniyle geride kalan bazı kortejlerin alana girmesinde zorluklar yaÅŸandı. 

Kurulan platformun yanındaki bölümde, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Gülay Yedekci ve Ali Åžeker ile HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Pervin Buldan ile bazı tiyatro oyuncuları, sanatçılar birlikte yer aldı. Kadıköy Belediye BaÅŸkanı Aykurt NuhoÄŸlu, Kartal Belediye BaÅŸkanı Altınok Öz ve Maltepe Belediye BaÅŸkanı Ali Kılıç da etkinliÄŸe katıldı. 

Yoğunluk nedeniyle yarım saat geç başlayan programda, katılımcıların alandaki yerini almasının ardından 1 Mayıs 1977de Taksim Meydanı da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Programda daha sonra DÄ°SK Korosu tarafından çeÅŸitli türküler ve marÅŸlar seslendirildi. 

Öte yandan, miting alanında çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendika üyelerince Baskıya, savaşa, sömürüye hayır, Herkese adalet, herkese iş, yaşasın 1 Mayıs, yaşasın direniş, Yaşasın 1 Mayıs yazılı parkartlar açıldı.

Kutlama alanında CHP, HDP, DSP, ÖDP, Emek Partisi ve TKP in de aralarında bulunduÄŸu siyasi partiler ile Ä°stanbul Mali Müşavirler Odası, Halkevleri, Kadın Meclisleri Grubu, Türkiye Yazarlar Sendikası, Oyuncular Sendikası, BirleÅŸik Haziran Hareketi in de aralarında bulunduÄŸu çok sayıda sivil toplum kuruluÅŸu, sendika, meslek odası temsilcileri de yer alıyor. 

12:37: DÄ°SK, KESK, Türk Tabipleri BirliÄŸi (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları BirliÄŸi (TMMOB) öncülüğünde Maltepedeki miting alanında düzenlenecek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için vatandaÅŸların alana giriÅŸleri baÅŸladı.

12:25: Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1 Mayısa Ä°stanbulun çeÅŸitli ilçelerinde toplam 49 gösterici gözaltına alındı.

Ä°KÄ°NCÄ° MÃœDAHALE

11:11: Taksime yürümek isteyen Halkın KurtuluÅŸ Partisi üyesi yaklaşık 20 kiÅŸilik bir grup daha BeÅŸiktaÅŸa toplandı. Taksime yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahalede bulundu. Gruptakiler gözaltına alındı.  Arbede sırasında bir polis memurunun kafası yarıldı. 

 

11:05  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının adresi Maltepe olurken, güvenlik gerekçesiyle kapatılan Taksimde esnaf işçi bayramını eÄŸlenerek kutladı. Yıl boyunca yoÄŸun olarak çalışan Taksim esnafı, sivil araçların giriÅŸine izin verilmemesi ve müşteri yokluÄŸunu fırsata çevirerek kendi aralarında voleybol oynadı.

/

 

10:41: 1 Mayıs  Emek ve Dayanışma Günü ün yapılacağı Maltepe Miting Alanı a giriÅŸler baÅŸladı. Ä°lk olarak bir kısım HDPli polisin arama noktasından geçerek alana giriÅŸ yaptı. Daha sonra miting için alana gelen vatandaÅŸlar polisler tarafından aranarak alana alındı.  Alan çevresinde geniÅŸ güvenlik önlemleri dikkat çekerken polis helikopteri de alan üzerinde uçarak denetim yaptı.

10:36:  BeÅŸiktaÅŸan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksime çıkmak isteyen Halkın KurtuluÅŸ Partisi (HKP) üyesi bir grup gözaltına alındı.

Taksime yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyesi gruba polis izin vermedi. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahalede bulundu. Gruptakiler gözaltına alındı.

 

VATAN PARTÄ°SÄ° ÃœYELERÄ° MEYDANA SOKULMADI

Öte yandan Vatan Partisi üyesi bir grup Taksim Meydanına çelenk bırakmak istedi. Ancak polis gruba izin vermeyerek geri gönderdi.

 

 

10:35: Hak-Ä°ÅŸin ardından SaÄŸlık Hizmetleri Sendikasısı da Gümüşsuyu Caddesi den yürüyerek geldi. Sendika üyeleri, ilk olarak Kazancı YokuÅŸu a karanfil bıraktı. Grup daha sonra da Taksim Cumhuriyet Anıtı a çelenk bıraktı. 

 

10:30: Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de, Hak-Ä°ÅŸ ve SaÄŸlık Hizmetleri Sendikası Taksim Cumhuriyet Anıtı a çelenk bıraktı. 

haber7





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024