Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4291 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2018 - 13:23

Zuhal Olcay a 10 Ay Hapis Cezası

Büyüt
Küçült
Zuhal  Olcay a  10 Ay Hapis
Sanatçı Zuhal Olcay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanatçı Zuhal Olcay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme, Olcayın daha önce de “kamu görevlisine hakaret” suçundan 10 bin 620 lira adli para cezasına hükümlü olduğu gerekçesiyle cezayı ertelemedi. 

Sanatçı Zuhal Olcayın 5 Ağustos 2016 tarihinde Kadıköyde bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığı iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. 



Anadolu 46ıncı Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Zuhal Olcay katılmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın avukatları salonda hazır bulundu. 

 

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanının avukatı, “Sanık hakkındaki şikayetimiz devam etmektedir” dedi. 

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Zuhal Olcayı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan önce 1 yıl hapse çarptırdı. Ardından cezada iyi hal indirimi uygulayan mahkeme sanığın 10 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. 
Öte yandan mahkeme, sanık Zuhal Olcayın daha önce de “kamu görevlisine hakaret” suçundan 10 bin 620 lira adli para cezasından hükümlü olduğu gerekçesiyle bu cezayı ertelemedi. 

İddianameden 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 155 Polis İhbar Hattı ı arayan bir kişinin, Olcayın, 5 Ağustos 2016da, Kadıköyde bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığını ilettiği belirtilmişti.

İddianamede, Olcayın mekandaki görüntülerinin incelendiği ve Zuhal Olcayın, Boş vermişim dünyayı isimli şarkıyı müziğe uyumlu şekilde Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş, hepsi yalan, bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya şeklinde uyarladığı, bir yandan şarkı söylerken bir yandan da eliyle işaret yaparak izleyici kitlesine gösterdiği kaydedilmişti. 

Zuhal Olcayın, toplumca hakaret sayılabilecek bu hareketi tekrarladığının belirtildiği iddianamede, Olcayın Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. 

KAYNAKDHA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024