Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2246 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Ekim 2018 - 11:18

Ziya Selçuktan 3600 Ek Göstergesi ile İlgili Açıklama

Büyüt
Küçült
Ziya Selçuktan 3600 Ek Göstergesi ile İlgili
Selçuk, 3600 ek göstergeyle ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü de bir haberleri olacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ın Editör Masası a konuk olan Bakan Selçuk, öğretmenlere teşvik sistemi uygulamasıyla ilgili kuruşu kuruşuna hesaplamaları olduğunu ve simülasyon çalışması yaptıklarını söyledi.

3600 ek göstergeyle ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü de bir haberimiz olacak diyen Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmanın yılbaşından sonra hayata geçmesini beklediklerini ifade etti.

Selçuk, Danıştayın öğrenci andı kararıyla ilgili, Hukuki süreç yürüyor. Burada oturup da bir şekilde ateş etmenin, Bu böyledir, bu böyle değildir demenin benim hem tabiatım icabı hem de şu arada eğitimin menfaati icabı, bunun bir hukuki süreç olduğunu söylemekle iktifa ediyorum dedi.

Selçukun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

LGS sınavından dün örnek sorular yayımladık. Hangi dersten, ne tür sorular çıkacağını her ay yayımlayacağız. Mesele bir kademeler arası geçiş meselesi değildir, mesele bir çocuğun hayatıdır, geleceğidir. Biz burada sınavın adını değiştirsek, sınavın tekniğini, yöntemini değiştirsek inanın bir mesafe alamayız.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKALIM SONRA DÜNYA İLE MÜCADELE ETME İMKANIMIZ DOĞSUN

(LGS) Sonuçta ulaşmak istediğimiz yer, belli bir süre sonra sınavla öğrenci alan okul sayısını azaltmak… Seneye cüzi bir miktarda olacak ama 3 sene içerisinde yaklaşık yüzde 40 kadar azalacaktır.

Türkiye in eğitim meselesini bir yoluna koyduğumuzda bizim işimiz bitmiyor, asıl işimiz o zaman başlıyor. Mecazi olarak, yoğun bakımdan çıkalım sonra dünya ile mücadele etme imkanımız doğsun.

İmkanları en iyi olan okulumuzla imkanları en kötü olan okullarımız arasındaki fark çok yüksek. Yüzde 60ların üzerinde bir fark var okullarımızın imkanları arasında.

İlk kez felsefesiyle, teorisiyle, yöntemiyle, tekniğiyle bütünsel bir sistem yaklaşımı içerisinde bir sistemin bütün alt sistem ve birleşenlerinin eş zamanlı olarak dönüştürülmesi hedefleniyor.

MESELE ÇOCUĞU ÖLÇMEK DEĞİL, SİSTEMİ ÖLÇMEK

 (Sınav sistemi) Mesele çocuğu ölçmek değil, mesele sistemi ölçmek.

 (Öğretmenlik Meslek Kanunu) Öğretmen, 657 in içerisinde sıkışmış vaziyette. Kendisine özel kanun yok. Halbuki bunların ataması, yükselmesi, disiplin meselesi, kariyer meselesi, ek göstergesi, tazminatları hepsi aslında özelleşmeli.

 (3600 ek gösterge) Bununla ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü de bir haberimiz olacak.

5 YAŞINDA İLKOKULA BAŞLANMAZ

Ders saatlerinde çok büyük bir azalma olmaz ama ders çeşidinde azalma olur. Teneffüsler aslında bizim en önemli derslerimiz. Çünkü çocuklar teneffüslerde çok şey öğreniyor, paylaşıyor, sosyalleşiyor, problem çözmeyi öğreniyorlar.

5 yaşında ilkokula başlanmaz. Bizim bunu yeniden tanzim etmemiz gerek. Burada önümüzdeki yıl bir düzenleme yapılacak.

 (Anaokulunun zorunlu eğitim kapsamına alınması) Bu, üçüncü yılda başlayabilecek bir proje. Bunu hemen başlatamayız, böyle bir altyapımız yok.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024