Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2301 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2017 - 09:22

Zarraf ın Sır Harddiski İstanbulda Ele Geçirildi.

Büyüt
Küçült
Zarraf ın Sır Harddiski İstanbulda Ele
Zarrab’ın soruşturma savcılarına vermek için istediği, Roysar Holding’e ait harddisk, İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi.

ABDnin İrana yönelik ambargosunun delinmesiyle ilgili davada tanık olarak dinlenen Zarrabın soruşturma savcılarına vermek için istediği, Roysar Holdinge ait harddisk, İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi

Reza Zarrabın çalışanlarını hedef alan soruşturmanın boyutları genişliyor. Zarrabın ABDdeki savcılara vermek için istediği Roysar Holdinge ait harddisk de İstanbul polisinin eline geçti. Toygun Atilla ın Hürriyet eki haberine göre Zarrabın çalışanlarına yönelik operasyon, İstanbul polisine gelen bir ihbar e-maili ile başlatıldı. İhbar e-mailinde Zarrabın yanında çalışan 3 kişinin FETÖ elemanı olduğu ve yurtdışına belge kaçırdıkları da öne sürülüyor. İşte Atilla ın Hürriyet eki o haberi: 

ABDde eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atillanın da sanıkları arasında olduğu, Reza Zarrabın da tanık olarak dinleneceği davanın başlamasına 6 gün vardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne 22 Kasımda imzalı bir ihbar e-maili geldi. Reza Zarrabın sağ kolu Regaip Akolla birlikte çalıştıklarını ifade eden ihbarcı, kimliğinin gizli kalması koşuluyla şu bilgileri paylaştı:

“Uzun süredir yanlarında çalıştığım Regaip Akol ve arkadaşları Mustafa Hacısalimoğlu ve Sinem Arslan katıksız FETÖcüdür. Bunlara görevden alınan FETÖcü polisler sürekli evrak getirirler. Bunlar da bu belgeleri alıp ABDye götürüyor. Yine FETÖcü polisler yanlarına geldiler ve bunlara bir şeyler getirdiler. FETÖcü polislerin getirdiği şeyleri ABDye götürmeden yakalayın.”

İhbar üzerine, mahkeme kararıyla Akol, Hacısalimoğlu ve Arslan takibe alındı. Üç ismin de ABD ile sık sık görüşmeleri olduğu belirlendi. 3 gün önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon düzenlendi. Reza Zarrabın ısrarla ABDye getirilmesini, davada kullanmayı istediği ve 24 saat sonra ABDye gönderileceği belirlenen Roysar Holdinge ait bilgileri içeren harddisk bilişimci Mustafa Hacısalimoğlunun ofisinde ele geçirildi. 

Polis sorgusunda FETÖ ile irtibatı olmadığını söyleyen Hacısalimoğlu, 19 Kasımda ABDden Zarrabın avukatı Şems Al-Bazzın aradığını ve Roysar Holdinge ait bilgileri içeren harddiskin yedeklerinin olup olmadığını sorduğunu anlattı. Hacısalimoğlu ifadesinde, “Bu harddisk veya başka bir belgeyi hiç kimseye göndermedim veya vermedim. Hiç kimseden bu yönde talep gelmedi” dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının tespitlerine göre Roysar Holdingin bilgilerini içeren harddisk ABDdeki davada kullanılmak üzere Reza Zarrabın avukatı Şems Al-Bazzın talimatıyla ABDye gönderilecekti. Bu da yine yapılan tespitlere göre Zarrabın sağ kolu Regaip Akol aracılığıyla olacaktı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024