Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2216 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2017 - 09:07

Zarrab ın 7 Çalışanı Sorguda

Büyüt
Küçült
Zarrab ın 7 Çalışanı
Mal varlığına el konulan Reza Zarrab’ın 3’ü kadın 7 çalışanı gözaltına alındı. İran uyruklu Sara M., Nuray Y., Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H. dahil 7 şüphelinin sorgusu sürüyor.

Casusluk soruşturması kapsamında mal varlığına el koyma kararı verilen Reza Zarrabın İstanbuldaki şirketinde çalışan 3ü kadın 7 kişi gözaltına alındı. Zarrabın en yakınında yer alan İran uyruklu Sara M., Türk uyruklu Nuray Y., Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H. in de aralarında bulunduğu 7 kişi sorgulanıyor.

SİNEM A. 3 YIL ASİSTANLIĞINI YAPTI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 7 kişinin, Reza Zarrabın en yakınındaki isimler olduğu ve tüm şirket sırlarını bildikleri iddia edildi. Zarrabın, ABDdeki avukatı aracılığıyla WhatsApp üzerinden el yazısı notu gönderdiği Sinem A. ın, Zarrabın 3 yıl asistanlığını yaptığı belirtildi. Zarrabın tüm özel ve gizli yazışmalarının Sinem A. ın elinden geçtiği öğrenildi. Asistanın, Zarrabın 17-25 Aralık sonrasındaki ilişki ve yazışmalarını organize eden “karakutusu” olduğu öne sürüldü.

20_9

(Zarrabın en önemli 7 çalışanı sorguda. Bunlardan biri mali işler sorumlusu, diğeri ise özel asistanı)

MALİ KARAKUTUSU

Gözaltındaki bir diğer çalışan Regaip A. ın ise Reza Zarrabın para trafiğini takip eden, kayıtlarını tutan “mali karakutusu” olduğu belirtildi. Habertürkün önceki gün “Dayım Benim devlete kaldı” başlığıyla manşetine taşıdığı atın antrenörü Tahir Kurt da, Zarrabın yokluğunda tüm mali işleri Regaip A. ın yürüttüğünü söyledi. Gözaltındakilerden Mustafa H. in, Zarrabın işyeri ve evlerindeki “teknik işlerinin karakutusu” olduğu ifade edildi. Zarrabın 3 çalışanı hakkında, TCK ın 326/1 maddesindeki “Devletin güvenliğine, iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları yok eden, tahrip eden veya çalan...”hükmünden işlem yapıldı.

EVRAKLARI YAKMAYA ÇALIŞTILAR

Gazete Habertürk en Nihat Uludağ, Veli Sarıboğa ve Hasan Örnekoğlu un haberine göre İstanbul Sarıyerde, Reza Zarrabın bir yakınına ait olduğu iddia edilen holdingin merkezinde, evraklar yakılarak yok edilmek istendi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, evrakların bir kısmını kurtardı. Şirketin güvenlik görevlileri binanın Zarraba ait olduğunu söyledi. 

Kireçburnu sahilde yer alan binaya komşu restoran işletmecisi Kazım Doğan da, evrak yakma olayının cumartesi sabahı yaşandığını belirterek şu bilgiyi verdi:

“Holdingin bahçesinden yoğun duman yükseldi. Polis ve itfaiye geldi. 40 kadar polis içeri girerek arama yaptı. Bu işlem saat 11.00den gece saat 23.00e kadar sürdü. Hatta beni çağırıp içerideki eşyalara zarar verilmediğine dair zabıt tuttular. Bildiğim kadarıyla bu holding Reza Zarrabın bir yakınına ait.”



(Zarrabın bir yakınının üzerine kayıtlı şirkette evrakları yakarak yok etmeye çalıştılar)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024