Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4464 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2018 - 15:57

Yunus Timleri 6 İlde Daha Hayata Geçecek

Büyüt
Küçült
Yunus Timleri 6 İlde  Daha Hayata
Motosikletli Yunus Timlerinin sayısı artıyor. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 63 ilde faaliyet yürüten Yunus Timlerine bu yıl, 6 il daha eklenecek. Böylece toplam 69 ilde güvenlik motorlu Yunus Timleri ile sağlanacak.

üyük şehirlerde yaşanan  trafik sorunu, suç işlenme oranlarındaki artış nedeniyle, genel asayişin sağlanması amacıyla ilk olarak 1993 yılında İstanbulda, 1995 yılında Ankarada Motosikletli Polis (Yunus) Timleri faaliyete  başlamıştı.  Yunus Timlerinin suç ve suçluyla mücadelede etkin, başarılı çalışmaları ile alınan olumlu neticeler sonrasında ülke geneline yaygınlaştırılması çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda 63 İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Motorlu Yunus Timlerine bu yıl, 6 il daha eklenecek.
 
69 İLDE FAALİYET YÜRÜTECEK
 
63 ilde faaliyet yürüten  Yunus Timleri toplam  2 bin 961 personel, bin 309 motosiklet ile görev yapıyor. Burdur, Kütahya, Osmaniye, Bitlis, Kars ve Muşun olduğu 6 ilin bu yıl eklenmesiyle  birlikte 69 ilde Yunus  Timleri görev yapacak.


 
İnsan ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu yerlerde yaşanan olaylara kullanmış oldukları motosikletler ile seri şekilde müdahale eden Yunus Timlerine, profesyonel ekipler aracılığı ile her türlü koşullarda motosiklet kullanma ve motosiklet ile görev yapma konularında 4 hafta eğitim veriliyor.


 
EN SON MODEL MOTORLAR İLE GÖREV YAPIYORLAR
 
Şehirlerde polisin görünürlüğünün sağlanması amacı ile emniyet teşkilatının vitrini konumundaki Yunus Timlerinin sayılarının arttırılması, kullanmış oldukları motosikletlerin günümüz şartlarına göre en modern şekilde geliştirilmesi amacıyla geçen yıl 240 adet motosiklet alınarak  illere dağıtımı yapıldı. Bu motosikletlerden 40ı Jandarma Genel Komutanlığına teslim edildi. Ayrıca bu yılın başında 201 adet motosiklet daha alınarak  timlere dağıtılmaya başlandı. Yunus timlerinin sayısının arttırılması amacıyla yıl sonuna kadar 230 adet motosikletin daha alınması hedefleniyor.

/

Mesai mevhumu ve iklim şartları gözetmeksizin görev yapan Yunus Timlerinin görevleri esnasında kullanmış oldukları kıyafetler, su ve rüzgâr geçirmeyen sürtünmeye dayanıklı özel üretim kumaşlardan üretiliyor. Motosiklet botları, ayağı koruyacak şekilde ilave koruma özelliklerine sahip, kaydırmaz taban ve su geçirmeyen malzemelerden tasarlanıyor. Motosiklet kazalarında can kaybı ve yaralanmaların önlenebilmesi için en önemli aksesuar olan kasklar ise uluslararası standartlarda ve güvenlik testlerine uygun olarak dizayn ediliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024