Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2989 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mart 2015 - 08:29

Yine F-4 yine acı

Büyüt
Küçült
Yine F-4 yine
Güncel Haberleri › Yine F-4 yine acı haberi Eğitim uçuşu için Konyadan havalanan F-4 savaş uçağı, Karatay ilçesi yakınlarında düştü. Uçan tabut olarak adlandırılan F-4ün 2 pilotu şehit oldu. 1 ay içinde 3 uçak 6 pilot kaybeden hava kuvvetleri yasa büründü.

4 Şubatta da 2 askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilotun acısı dinmeden Konyadan dün bir kara haber daha geldi. Eskişehirdeki 1inci Ana Jet Üs Komutanlığı 112nci Filoda görevli Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı, saat 08.58de eğitim uçuşu için F- 4E 2020 tipi savaş uçağı ile havalandı. Saat 09.50de Konyanın Karatay İlçesi yakınlarına geldiğinde bir anda irtifa kaybetmeye başlayan uçak araziye çakıldı. İnfilak eden uçaktaki pilotlar Tanış ile Delikanlı şehit oldu. Pilotlardan birinin cenazesi enkaza 100 metre uzaklıkta, diğeri de enkazda bulundu. Genelkurmay Başkanlığı, 112nci Filoya ait uçağın eğitim uçuşu sırasında düştüğünü açıkladı. Konya Valisi Muammer Erol da düşen uçağın Konya 3üncü Ana Jet Üssünde, Azerbaycan ile yapılan ‘Turaz Şahini 2015 tatbikatıyla ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Erdoğandan başsağlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 pilotun şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özeli arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise yaptığı açıklamada “Bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır” ifadesini kullandı.

BABA OCAKLARINA ATEŞ DÜŞTÜ

Konyada askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü. Yüzbaşı Mustafa Tanış 9 aylık kız bebeğine doyamadan şehit olurken, Yüzbaşı Mustafa Delikanlının ise nişanlı olduğu ve yazın evlilik planları yaptığı öğrenildi.

Modernizasyon sorunsuz

Hava Kuvvetlerinin envanterinde bulunan F-4 uçakları bugüne kadar 13 kez düştü ve 17 pilot şehit oldu.  Yerini F-16lara bırakması hedeflenen F-4E 2020 uçaklarını ABD 1996da emekliye ayırdı. Türkiyedeki F-4ler,  90lı yılların sonunda İsraile modernize ettirildi. Uzmanlar, modernizasyonla güçlendirilen uçakların 2020 yılına kadar kullanılabileceğini belirtti. Uçağın kullanım süresinin ‘gövde ömrü ile belirlendiğini vurgulayan uzmanlar, modarnizasyonda sorun olmadığını, pilotların eğitiminin de tam olduğunu vurguluyor. Güvenlik uzmanı Mete Yarar ise ‘dış müdahale ihtimali üzerinde durdu ve “Kazalarda farklı konular var” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024