Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1556 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2018 - 14:11

Yıldırımdan Yunanistana ahat dur uyarısı

Büyüt
Küçült
Yıldırımdan Yunanistana 
ahat dur
Ankarada konuşan Başbakan Binali Yıldırım, espirili bir dille Yunanistanı saymayın. Bir vilayetimiz kadar ülke diyen Yıldırım, Egedeki gerilime atıfta bulunarak Rahat durduğu sürece diyeceğimiz bir şey yok ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, 2017 YLSY Bursiyerleri Yurt Dışı Eğitime Hazırlık ve Uyum Programı da konuştu. Espirili bir dille Yunanistanı saymayın. Bir vilayetimiz kadar ülkediyen Yıldırım, Egedeki gerilime atıfta bulunarak Rahat durduğu sürece diyeceğimiz bir şey yok ifadesini kullandı.

Yıldırımın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bizim üniversitelerimizin öğrenci kapasitesine göre, en az kontenjanımızın yüzde 5i kadar yabancı öğrenci almamız ladım. Kaba bir hesapla 375 bin öğrenci. Tıp, diş, eczacılık, hukuk dışında ünveristelerde yabancı kısıtlaması yok diyor YÖK Başkanı. Tabii önemli olan bunu tanıatmamız lazım. Daha çok öğrencinin Türkiyeye gelmesini sağlamamız lazım. İlköğretimde okullaşma oranı yüzde 100 oldu. Orta öğretimde yüzde 83, yüksek öğretimde yüzde 43 seviyesine ulaşmışız.

Üniversitelerimizdeki kız öğrencilerin sayısı erkeklerden fazla. Demek ki erkeklerin biraz daha gayret etmesi lazım. Kızlarda başarı daha yüksek. Öğretmen sayısı 1 milyonu aştı, asker sayımızın neredeyse 1,5 katı. Sınıflarda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 36dan 24e düştü. 280 bin civarında yeni derslik açtık, kapasitemizi yükselttik. 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren tekli eğitime geçeceğiz. Bu büyük bir gelişmedir.

2022de 76 üniversitemiz vardı, bugün 186 üniversite var. Yakında 10 tane üniversite daha geliyor. Dünyada üniversiteye erişimde ikinci sıradayız. Bu son 15 yılda oldu. YÖK Başkanı ın yalancısıyım birinci Yunanistan. İkinci Türkiye. Yunanistanı saymayın. Bir vilayetimiz kadar ülke. İstanbuldan biraz daha küçük. Neyse komşumuz yine de idare edeceğiz. Rahat durduğu sürece diyeceğimiz bir şey yok.

Başbakan,Binali Yıldırım,Yunanistan,İkaz



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024