Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2341 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2018 - 13:08

Yeni FETÖ delilleri ABDye gönderildi

Büyüt
Küçült
Yeni FETÖ delilleri ABDye
Adalet Bakanlığı, örgütün sivil imamı Hakan Çiçekin, Fetullah Gülenle doğrudan görüştüğünü ortaya koyan yeni delilleri ABDye gönderdi.

Akıncı Üssü çevresindeki arazide bulunan ve FETÖ ün sivil imamlarından Kemal Batmaz ile Hakan Çiçeke ait olduğu belirlenen cep telefonlarında darbe girişiminin emir ve talimatının FETÖ elebaşı Gülen tarafından verildiğine yönelik yeni delillere ulaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen yeni delillere göre, darbenin planlayıcılarından olan Çiçek, Eczacı Abdi kod adlı örgüt üyesi aracılığıyla Gülenle, cep telefonundan çeşitli programlarla doğrudan görüştü.

ECZACI ABDİNİN KİMLİĞİME ULAŞILDI

Yapılan incelemeler sonrasında Eczacı Abdi kod adlı örgüt üyesinin de gerçek kimliğine ulaşıldı.

Çiçek, darbe hazırlıkları çerçevesinde ABDde bulunduğu 23 Haziran 2016da Eczacı Abdi kod adlı örgüt üyesine, Öğlen görüşme olur mu, H. ile şeklinde mesaj gönderdi. Çiçek, aynı gün Fetullah Gülenle görüştü.

Sivil imam Çiçek ile Eczacı Abdi kod isimli örgüt üyesi arasındaki görüşme içeriklerine göre, terörist başı Gülen, darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016 günü saat 20.00den itibaren sürekli bilgilendirildi. Gülen, darbe girişimine yönelik talimatları da aktardı.

YENİ BİR BAĞLANRI DEŞİFRE EDİLDİ

Çiçekin, Pensilvanyada Gülenle birlikte yaşayan ve telefonuna Hkn Ada Avukat olarak kaydettiği başka bir kişiyle daha iletişim kurduğu belirlendi.

Görüşmeler, teknik takibe takılmamak için internet tabanlı uygulamalardan gerçekleşti.

Sivil imam Kemal Batmazın ise örgütün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüzün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırımın davet mektubu üzerine 11-13 Temmuz 2016da ABDde bulunduğu tespit edildi. Böylece, davet mektubunun, Batmazın gerçek ziyaret amacını gizlemek amacıyla gönderildiği de ortaya konuldu.

Öte yandan Batmazın kullandığı e-mail adreslerinin de yer aldığı teknik bilgiler ele geçirildi.

İADE TALEBİ TEKRARI
Adalet Bakanlığı, FETÖ elebaşı Gülenin darbe girişiminin emrini verdiğini ve yönettiğini ortaya çıkaran yeni delilleri ABD Adalet Bakanlığına gönderdi.

Bakanlık, ABD Adalet Bakanlığı ile Çiçekin Gülenle görüşmelerini, Batmazın bağlantılarını tamamen ortaya çıkaran söz konusu yeni delilleri paylaştı.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ABD Adalet Bakanlığına gönderilen yazıda, Türkiye in terörist başı Gülene yönelik iade talebi tekrarlandı.

Yazıda, Türk adli makamlarının tespitleriyle Gülenin 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsündeki rolü hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde ortaya konulmuştur. Bu nedenle iki ülke arasında yürürlükte olan Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması da belirtilen bütün şartları ziyadesiyle karşılayan iade taleplerimizin bir an evvel ülkeniz adli makamına tevdiini ve iadeye ilişkin yargısal sürecin başlatılmasını bekliyoruz. ifadelerine yer verildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024