Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3085 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2017 - 12:16

YARGITAY dan Emsal Karar

Büyüt
Küçült
YARGITAY dan Emsal
Yargıtay apartmanların bodrum katlarındaki sığınakların mesken olarak kiralanamayacağına hükmetti.

Bir apartmanın sakinleri 1968 yılında ortak karar alarak, bodrum katta bulunan mimari projede apartman ortak alanı olan hizmetli odası, sığınak ve kömürlüğü birleştirip kiraya verdi. 
Apartmandan 2014 yılında bir daire satın alan bir vatandaşın bu duruma itiraz etmesi üzerine olay yargıya taşındı. Davacı, sığınakta kiracı olarak oturan ailenin, binayı boşaltmalarını talep etti.

30 GÜN İÇİNDE BOŞALTILMASI İSTENDİ

Hürriyetin aktardığına göre,  5. Sulh Hukuk Mahkemesi, 634 Sayılı Kat Maliki Kanunu un 4. maddesi gereğince tadilat projesi yapılmayan yerin halen ortak alan olduğuna, 3194 Sayılı İmar Kanunu un 13. maddesi de gözetilerek davalı bina sakinlerinin müdahalelerinin önlenmesine hükmetti. Mahkeme, dava konusu yerin 30 gün içerisinde boşaltılmasına, süresinde müdahalenin önlenmemesi halinde zorla boşaltılmasına karar verdi.

OY BİRLİĞİYLE ONANDI 

Dosyaya bakan Yargıtay 20. Hukuk Dairesi in ekim ayında verdiği kararında, önceki apartman yöneticilerinin apartmana gelir temin etmek amacıyla ortak alan olan sığınakta davalı kiracıların iskan edilmelerine izin verdikleri hatırlatıldı.

Kararda, Davacı, apartmanın sığınağına vaki yasalara ve hukuka aykırı müdahalenin menine ve işgal altındaki sığınağın boşaltılmasına, keşidesine sebebiyet verilen 296,34.- TL ihtarname masrafının davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmesi, dava konusu yerin 30 gün içerisinde boşaltılmasına karar verilmiş, hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir. 

Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlar ile yasal gerektirici nedenlere göre, mahkemece müdahalenin menine karar verilmesinde bir isabetsizlik bulunmadığından, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usule ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına oy birliği ile karar verildi. denildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024