Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2055 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 01:13

ww: Hedefimizde dünyaca ünlü oyuncular var

Büyüt
Küçült
ww: Hedefimizde dünyaca ünlü oyuncular
Güncel Haberleri › ww: Hedefimizde dünyaca ünlü oyuncular var haberi Yeni tanıtım hamlesi bağlamında Google ve Facebook gibi sanal alem mecralarıyla anlaşma yapan Kültür Bakanlığı, Angry Birds ve Subway Surfers gibi dünya çapında rağbet gören oyunların içine Türkiyeyi tanıtacak senaryolar yazdıracak.
Ahmet Fatih Erturan

Dünya üzerinde yaklaşık 500 milyonu aşan mobil uygulamalı oyunlara Türk motifleri işlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, tanıtım konusunda çağdaş projeler geliştirdiklerini söyledi.

Takipte beşinci sıradayız

“İki yıl önce Türkiyenin global imaj kampanyasını başlattık” diyen Önal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu biz ‘turkey home olarak belirledik. Bunu neden seçtik, Türkiye 30 medeniyete ev sahipliği yapmış bir toprak, hoşgörünün evi, misafirperverliğin evi olduğu, hem de coğrafi güzelliği açısından bunu en güzel şekilde anlatmak gerekiyordu. Bir de dijital sosyal medya gibi çok kuvvetli iletişim kanalları var. Sürekli içerik üretiyoruz. Bu içerikleri de sosyal kanallarla dünyaya anlatıyoruz. Dünyanın bu alanı kullanan en iyi üç ülkesinden birisi olmak istiyoruz. En fazla takipçisi olan 5 ülkeden biriyiz.”

Dijital alemde büyük atak

“Türkiyenin olumlu yönde tanıtım yapmaları için ‘google başta olmak üzere, ‘yahoo, ‘facebook ve ‘instagram gibi dünyaca tanınan firmalarla stratejik işbirliği yaptık. “Türkiye ile ilgili içeriklerin doğru yer almasını sağlayacak ve proje geliştirerek bu içeriklerin dijital dünyada yükselmesini ve Türkiye konusunda bir araştırma yapılacağı zaman bunların ön plana çıkmasını sağlayacak çalışmalar içine girdik. Çalışmalar sonucunda, araştırma yapıldığında ilk olarak bizim içeriklerin insanların karşısına gelmesini sağladık. Eskiden arama motorlarında Türkiye yazıldığı zaman sürekli Yunanistan vs çıkıyordu. Şimdi  Türkiye ile ilgili olarak bir aramada özellikle Türkiyenin çıkmasını sağlayacak projeler geliştirdik.”

Hedefimizde dünyaca ünlü oyuncular var

“Çağa ayak uyduran projeler geliştireceğiz. Hatta bunların içinde dünyaca bilinen oyunların içine Türkiyeyi sokmayı planlıyoruz. Mesela ‘Angry Birds ve ‘Subway Surfers gibi oyunları ve önemli sponsorlukları kovalıyoruz. Türkiyeyi global anlamda gösterecek ve içinde bulunduğu zamanda  Türkiyeye büyük artılar kazandıracak global oyuncularla oturup ülkemizin tanıtımını yapmayı düşünüyoruz. Yüz milyonlarca insanın takip ettiği oyunlar var ve Türkiyenin buna katılması gerekiyor.”

Anadolunun hakkı yeniyor

Her yıl İstanbul ve Antalyaya 12 milyon, Muğlaya 300 bin, Kapadokyaya 2,5 milyona yakın turist geliyor. Bizim turizmimiz belli noktalara odaklanmış. Bizim amacımız tecrübelerimizden yararlanarak, turizmi yatırımlarla, planlamalarla Anadoluya yaymak. Güneş ve kum dışında kültür, aktivite, spor, sağlık turizmi, alışveriş turizmi ile yaparsınız. Tanıtımla birleşince bu bölgelere çok sayıda turist geliyor.”

Tek rakibimiz İspanya!

“Akdeniz çanağını düşündüğünüzde avrupa turizmden en fazla payı alan bölge. Akdeniz ise dünya turizminin merkezi. Türkiye bu coğrafyada dünya altıncısı. Çok yakın bir zamanda İtalyayı da geçeceğiz. Şu anda rakibimiz İspanya. Turist sayısı son 20 yılda 7 milyondan 40 milyona çıktı. 2002 yılında 13 milyar dolardı gelirimiz şu anda 35 milyar dolara geldi. Düşünün bu atmosferde turizmi yönetmesini bilen bir ülkeyiz.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024