Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1726 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Haziran 2018 - 18:47

Uçum:24 Haziran seçimlerinde Parlamentoyu muhalefet alırsa seçimler tekrarlanabilir

Büyüt
Küçült
Uçum:24 Haziran seçimlerinde Parlamentoyu muhalefet alırsa seçimler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Başdanışmanı Mehmet Uçum, 24 Haziran seçimlerinde Parlamentoyu muhalefet alırsa seçimler tekrarlanabilir dedi.

ABDli Bloomberg haber ajansına konuşan Uçum, 24 Haziran seçimlerinde Türkiyedeki seçmenin parlamentoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla işbirliğine girmeyi reddeden bir muhalefeti seçmesi durumunda Türkiyede seçimlerin tekrarlanabileceğini belirtti.

Uçum, EÄŸer muhalefet parlamentoyu alır ve ErdoÄŸan yeniden seçilirse siyasetçiler vatandaÅŸların ‘birbirlerini denetleme ve iÅŸbirliÄŸi yapmalarını istediÄŸini anlamalı. EÄŸer baÅŸaramazlarsa parlamento ya da cumhurbaÅŸkanı yeni seçime gitme kararı alabilir diye konuÅŸtu.

BBC Türkçe in aktardığına göre, Bunun son çare olacağını söyleyen Uçum, bu tür bir sonucun ülkeyi çıkmaza sokacağını ifade etti.

Uçum, Bu seçimler Türkiyeyi parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçirecek. Bu geçiş eğer tüm taraflar dahil olmuyorsa başarılamaz dedi.

Uçum, Erdoğan ve AK Parti in hem başkanlığı hem de parlamentoyu kazanacağını çünkü seçmenin yetkiyi aynı partiye vererek asyonel karar vereceğini ifade etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024