Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3579 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mayıs 2017 - 17:37

TUSKON iddianamesi kabul edildi

Büyüt
Küçült
TUSKON iddianamesi kabul
FETÖ ün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan TUSKON iddianamesi kabul edildi.

FETÖ ün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKONun başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü ün de bulunduğu 3ü firari, 30u tutuklu 86 şüpheli hakkındaki iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ ün iş dünyası yapılanmasına ilişkin TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, kamu davasını açma görevine aykırılık ve suçun sübutuna etki edeceği mutlak sayılan mevcut bir delil toplanmadan düzenlenmediği gerekçesiyle İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince iade edildi.

HEYET İADE KARARININ KALDIRILMASINA HÜKMETTİ

Bunun üzerine savcılık iade işlemine itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazın kısmen kabulü ile kısmen reddine karar verdi.

Mahkeme heyeti, şüpheliler Mehmet Fatih Baltacı ve Lütfi Akmanoğlu hakkında düzenlenen iddianamenin kanuna ve usule aykırı olduğu anlaşıldığından bu kişilere yönelik itirazın reddine karar verdi.

Heyet, diğer şüpheliler yönünden itirazın kabulüne karar vererek, iade kararının kaldırılmasına hükmetti.

Bu kararla birlikte iddianame kabul edilmiş oldu. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılık gerekli işlemleri tamamladıktan sonra iddianameye ilişkin tensip zaptı hazırlayarak, duruşma günü verecek.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKONun başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay firari olmak üzere 30u tutuklu 86 sanık yer aldı.

İddianamede, Gülen, Meral ve Günay hakkında, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMMyi ortadan kaldırmaya teşebbüs ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ayrıca erör örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis ve örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik suçundan da ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024