Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3764 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2014 - 14:23

Türkiyenin yüzde 1i bu ilçede yaşıyor

Büyüt
Küçült
Türkiyenin yüzde 1i bu ilçede

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Bağcılar, 752 bin 250 nüfusuyla İstanbulun en kalabalık ilçesi. Türkiyenin 81 ilinden göç alan ve TÜİK tarafından açıklanan nüfus sayımı sonuçlarına göre 752 bin 250 ilçe sakininin yaşadığı Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana gerçekleştirilen projelerle de büyük ölçüde dönüşüm geçiriyor. Ayrıca Bağcılarda 1924 mübadelesiyle Balkanlardan gelip yerleşenler de yaşıyor.

ULAŞIM PROJELERİ DİĞER İLÇELERLE ENTEGRASYON SAĞLIYOR

Türkiye nüfusunun yüzde 1ine ev sahipliği yapan Bağcılarda hayata geçirilen ulaşım projeleri İstanbulun diğer ilçeleriyle entegrasyonu sağlıyor. Atatürk Havalimanına, Basın Ekspres Yolu, E-5 ve TEM bağlantı yollarına yakın konumda bulunan Bağcılarda şu an bir metro istasyonu, bir de tramvay hizmet veriyor. 2013 yılında açılışı yapılan Bağcılar-Kirazlı-Metrokent metro hattı halen hizmet veriyor.

Gebze-Halkalı yüzeysel raylı sistemi ve Marmaray ile birlikte Atatürk Havalimanı, Kadıköy, Maltepe ve Taksim gibi önemli merkezlere ulaşım tamamen raylı sistemle yapılıyor. Mahmutbey Mecidiyeköy Metro hattının çalışmaları da devam ediyor. Bağcılar ayrıca, dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar da yürütülüyor. Hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında değişik branşlarda kurslar veriliyor. Halk Sarayında çeşitli etkinlikler düzenlenirken Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde de kadınlara yönelik kurslar veriliyor. İlçede aynı zamanda meyve bahçeleri bulunuyor. Bağcılar Belediyesi, Nostalji Bahçeleri Projesi adı altında üzüm bağı, kiraz, kayısı, kestane, fındık bahçesini inşa ederek ilçe halkının hizmetine sundu.

İSTANBULUN EN BÜYÜK MEYDANINI İNŞAA EDECEĞİZ

Bağcılarda mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcıların hızlı bir dönüşüm içinde olduğunu belirterek, Bağcılarda ülkemizde bir ilk olan 8D sinema ve Planetaryumu hizmete sunduk. Yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere 6 yılda 7 uluslararası sempozyum düzenledik. 1500 kişilik, açılır kapanır tavanlı amfitiyatro, 26 bin metrekarelik uluslararası düzeyde bir kongre merkezi hayata geçireceğiz. Bilim Müzesi inşa edeceğiz. Yedi tane kapalı yüzme havuzumuzun inşaatı devam ediyor. Şu an üç kapalı yüzme havuzumuz hizmet veriyor. İkisini de yeni yıl ile birlikte hizmete sunacağız. İstanbulun en büyük meydanını inşa edeceğiz. Çevre düzenlemesi tamamlandığında 55 bin metrekare büyüklüğünde bir meydana kavuşacağız. Daha güzel bir Bağcılar için çalışıyoruz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024