Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4198 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2017 - 16:09

Türkiye Kudüs için ayakta!!

Büyüt
Küçült
Türkiye Kudüs için
ABD in Kudüsü İsrailin başkenti ilan ederek, Büyükelçiliği i Kudüse taşıma girişimi sebebiyle tüm dünya ayağa kalkarken en kuvvetli tepki gösteren ülkelerden biri de Türkiye oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Başkanlarının 1995 en beri aldıkları kararı değiştirerek, ABD in Tel Avivdeki İsrail Büyükelçiliği i Kudüse taşımak için adım atmak üzere. Konuya ilişkin tüm dünya ses çıkarmaya başlarken ilk andan itibaren Filistin ile birlikte yüksek sesle tepki gösteren ve harekete geçen Türkiyede halk meydanlara inmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dönem başkanlığını yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı ı İstanbulda acil toplantıya çağırdı.

SİYASİ PARTİLERDEN AÇIKLAMALAR

- Ak Parti:

Kudüsün İsrailin fiili başkenti ilan edilme ihtimaline karşı İslam dünyasından ise yüksek sesler çıkmaması eleştirilirken, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Bölgeyi yeni felaketlere, çatışmalara, kargaşalara sürükleyecek adımlar atmaktan kaçının dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugünkü grup toplantısında Trumpa seslenerek Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir dedi. Erdoğan konuya ilişkin İslam işbirliği teşkilatı dönem başkanı olarak bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa 5-10 gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesini İstanbulda toplayacağız. Sadece bununla da kalmayacağız. Bu liderler zirvesiyle birlikte, tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Amerika bütün işleri bitirdi de şimdi de bu mu kaldı? Şu anda Netanyahu İsrailde kendi iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz, kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu bizim diplomatik ilişkilerimizi İsraille koparmaya kadar gidebilir. Amerikayı bölgedeki sorunları daha da derinleştirecek böle bir adım atmaması konusunda buradan ikaz ediyoruz, böyle bir adım atamazsınız ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya hedabından ABD yönetiminin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyacağı haberleri, son derece endişe vericidir. Bu, Kudüsün dini ve tarihi statüsüne, uluslararası anlaşmalara ve BM kararlarına tamamen aykırıdır mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD in İsrail büyükelçiliğini Kudüse taşıması halinde bölgeye barış yerine kaos geleceğini söyledi.

- CHP:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Kudüs 68 kuşağından çok sayıda gencimiz Filistin topraklarında yatmaktadır. Filistin bizim için önemlidir. Devlet kurmaları bizim için önemlidir. Bu salondan Filistine selamlar gönderiyoruz. Kudüs, Ortadoğu un kilit taşıdır. Kudüs üzerinde kimse oyun oynamasın. Eğer Kudüs ile ilgili yanlış bir karar alırlarsa, Ortadoğuda yeniden kanın, gözyaşının nedeni olurlar. İsrail ile Filistinin bir araya gelip görüşerek devletlerini kurmalarını, Filistini tanımalarını istiyoruz. Filistinli kardeşlerimizi destekliyoruz. Hiç kimse onlara olan desteğimizi engelleyemez

- MHP:

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Kudüs için verilen her yanlış kararın Ortadoğuda daha çok kana ve gözyaşına sebep olacağını belirterek, Kudüs, partimizin ve ülkemizin kırmızı çizgisidir dedi.

- HDP:

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ABD in Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma planını eleştirerek, ABD in ateşle oynamaması lazım. Kudüs Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlık için kutsal bir yer, bu statüsünün devam etmesi, korunması lazım dedi.

- HÜDA PAR:

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: “İslam ümmeti olarak savunma pozisyonundan çıkıp atak pozisyona geçmemiz gerekir. İslam ülkeleri bu terör şebekesi ile diplomatik ve ticari bütün ilişkilerini kesmelidir. Sadece tehdit ederek siz şunu yaparsanız biz böyle yaparız demekle geri adım attıramazsınız.”

- İYİ Parti:

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ABD in, Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma planına ilişkin, Bu karar Müslüman dünyasını yaralar. Aynı zamanda bu karar, İsrail-Filistin sorununun çözümü konusunda yıllardır gösterilen çabalara da ağır bir darbe indirir dedi.

İŞ DÜNYASINDAN TEPKİLER

- ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur: BM Kararları, Ortadoğu un durumu ortadır. Müslümanların ilk kıblegahı Kudüsün ve Haremi Şerifin statüsü ortadadır. ABD Başkanı Trump, bunun ne anlam taşıdığını bir daha düşünsün. Buna rağmen bu yönde bir adım atacaksa da bunun tek anlamı var demektir; ABD Başkanı Dünyayı ateşe atmak istiyor. Şu çok iyi bilinmelidir ki, böyle bir adım sadece Ortadoğuyu değil Dünyayı ateşe atar. Bu nedenle bu yönde bir karar almak şöyle dursun, böyle bir düşüncenin akıllardan bile geçirilmesi akla ziyandır.

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: ABD in Kudüsü İsrailin başkenti yapma düşüncesi kabul edilemez. Filistinli kardeşlerimiz bugün, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelere maruz kalırken, İsraile böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz. Biz Müslümanlar olarak, Müslüman iş insanları olarak var gücümüzle bu zulmün karşısında durduk ve duracağız. Geçtiğimiz ağustos ayında Kudüs ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksaya kalabalık bir ekiple yaptığımız ziyaretle de bunu ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir şeklindeki ifadelerini, konuyla ilgili açıklamalarını ve bölgedeki sorunları daha derinleştirecek adımların atılmaması konusundaki ikazını destekliyoruz. Müslümanların kanayan yarası olan Kudüsün işgaline tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini savunuyoruz. Bu bir insanlık meselesidir.

TÜRKİYE MEYDANLARA DÖKÜLÜYOR!

- İHH İnsani Yardım Vakfı, tüm Türkiyeyi Siyonist ve emperyalistlerin Kudüs üzerindeki planlarına sessiz kalmamak için 8 Aralık günü Cuma Namazından sonra Kudüs dostlarını tüm illerde meydanlara davet ediyoruz. Kudüsün özgürlüğüne karşı düşmanca atılan adımlara tepki vermek için Cuma günü İstanbul Fatih Camii den Saraçhaneye yürüyeceğiz. Sizleri de bekliyoruz açıklamasıyla meydanlar adavet etti.

Öte yandan öğle saatlerinden sonra Türkiye in dört bir yanında eylemler yapılmaya başlandı:

1_70

2_73

3_63

4_43

5_40

20171206_2_27315720_28519608_Web





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024