Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1738 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Kasım 2017 - 11:57

Turizm de Yeni Hedef Uzak Asya

Büyüt
Küçült
Turizm de Yeni Hedef Uzak
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dünyada fevkalade yoğun devam eden bir İslam karşıtlığı ve Türkiye düşmanlığı var dedi ve turizmde yeni stratejiyi açıkladı.

Yeni turizm hamlesini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş,Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Endonezya, Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerine açılmayı hedefliyoruz. O kapıları açacağız. Öyle 10 binlerle falan değil milyonlarla ifade edilen turisti inşallah Türkiyeye getirme imkanımız olacak dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuşun konuşmalarından satır başları;

Dünya ekonomisi yılda yüzde 2,5  büyüyor, turizm sektörü yüzde 3,1 büyüyor. Önümüzdeki on yıl, bugünkü veriler göz  önünde bulundurulursa, turizm sektörü 3,9 büyüyecek. Dünyadaki gayri safi milli  hasıla içindeki payı yüzde 10lardan 11,4e çıkacak. Türkiye bu büyüyen gelişen  muazzam pastadan pay alması en mümkün olan ülkelerden birisi. Şu anda dünya  altıncısıyız. Ama bu bize yetmez. Türkiye 10 yıl içerisinde il üçe girebilecek  bir performansı ortaya koyabilir.Uzak Doğu, turizm bakımından  şimdiye kadar ihmal edilmiş bir alandı. Çünkü her türlü zorluğa rağmen, ilk dokuz  ayda 4 milyonun üstünde Rus turist gelmiş, 3 milyona yakın Alman turist gelmiş.  Bu şu demek değil; Asyaya açılıyoruz diye geleneksel pazarlarımızı ihmal edecek  değiliz. Oradaki gücümüzü de artırmaya devam edeceğiz ama Türkiyenin yeni  kapıları açması lazım.

Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya,  Endonezya, Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerine açılmayı hedefliyoruz. Aşağı yukarı bunları  topladığımız zaman dünya nüfusunun yarısı. Buralarda, Hindistanda 350 milyon  orta sınıf var, muazzam bir güç, yeni zenginleşmiş, her türlü alım potansiyeli  olan. Çinde 300 milyonu aşkın bir orta sınıftan bahsediliyor. Dolayısıyla bütün  bu ülkelerle ilişkilerimizi artıracağız. O kapıları tıklayacağız, o kapıları  açacağız. Öyle 10 binlerle falan değil milyonlarla ifade edilen turisti inşallah Türkiyeye getirme imkanımız olacak. 

DÜNYADA TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI VAR

Dünyada fevkalade yoğun devam eden bir İslam karşıtlığı ve Türkiye düşmanlığı var. Yani Türkiyeye gitmeyin, Türkiye tehlikelidir diye Türkiye turizmini de doğrudan etkileyecek yanlış, olumsuz algılar yapılmaya çalışılıyor. Biz, İslam karşıtlığı ve Türkiye düşmanlığına karşı kültürümüzü ve turizmimizi yumuşak gücün iki önemli enstrümanı olarak kullanacağız ve inşallah Türkiye hakkında çok daha olumlu kanaatlerin oluşmasını da sağlayacağız.

FETÖ İADESİ İÇİN TALEP TEKRARLANACAK

Başbakan Yıldırımın New York ve Washingtonda planlanan temasları vize meselesinin çözümüne ilişkin adımlar atılabileceğini ümit ediyorum. Vize meselesi geçici ve anlamsız bir şeydir ama FETOnun orada ikamet etmesi, kalıcı ve gerçekten bizim için çok önemli bir konudur. Sayın Başbakanımız da bu ziyaretinde artık Başbakan seviyesinde resmen FETÖnün iadesiyle ilgili talebini tekrarlayacaktır. Bu, bizim için önemli bir nokta, Amerika-Türkiye ilişkilerinin sıhhatli bir şekilde devam etmesi açısından son derece önemli bir nokta.

ABDDEKİ TERÖR SALDIRISI 

Terörün desteklenmesini sağlayan anlayış bitirilmediği takdirde, burada samimi bir uluslararası diyalog oluşturulmadığı takdirde terörü önlemek son derece zordur. Herkes lamı cimi olmadan vekalet savaşlarından elini çekecek. Hiçbir teröristten hiçbir ülkeye fayda gelmez.

Terör uluslararasılaşmıştır, hedefleri ve kaynakları bakımından. Hedefleri bakımından Amerikada da bir terör saldırısı olabiliyor, birkaç gün evvelinde Somalide de terör saldırısı oldu. Hiçbir yer güvenli değil. Dünyanın en güvenli, en rahat şehri neresi diyorsanız, orası da terörün muhatabıdır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024