Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2429 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Şubat 2015 - 10:41

Türbenin yeni yeri YPGnin kontrolünde mi?

Büyüt
Küçült
Türbenin yeni yeri YPGnin kontrolünde

Türkiyenin, kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olma özelliği taşıyan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolundaki askerleri ve tarihi öneme sahip emanetleri tahliye operasyonunun yankıları sürüyor. Radikalin haberine göre; konunun en çok dikkat çeken yanı ise Süleyman Şah Türbesinin gerek eski yerinin gerekse dün sabah saatlerinde taşınacağı açıklanan yeni yerinin, yakın zamana kadar Kürt güçleri ile IŞİD arasında bir ölüm kalım savaşının yaşandığı Kobaniye çok yakın olması...

Bu yakınlık, Operasyon sürecinde YPG ile nasıl bir temas oldu sorusunu gündeme getirdi.

 

İlgili Haber Türk ordusu YPG ile birlikte çalıştı

Başbakan Davutoğlu sabah bu konuda, Tüm mercilerin bilgilendirildiğini söylemekle yetinirken, Kürt cephesinden gelen haber ve görüntüler, operasyon süresince YPG güçleriyle çok sık temas edilmiş olabilir mi ve türbenin yeni yeri YPGnin kontrolünde mi sorularını gündeme getiriyor.

Tanklar ve kara unsurlarının katıldığı operasyonla Süleyman Şah Saygı Karakolundaki askerler Türkiyeye getirilirken, Türk askeri konvoyu, tamamen YPGnin kontrolünde olan Kobaniden de geçti. Bu konuda Genelkurmayın ve Başbakan Davutoğlunun yaptığı resmi açıklamalarda net bir bilgilendirme yapılmazken, hem yabancı ajanslar hem de Kürt haber kaynakları zırhlı birlikleri Kobaniden geçerken gösteren fotoğraflar yayınladılar. Fransız AFP ajansı, Türk tankları ve zırhlı birliklerinin Kobani kent merkezinden geçerken görüntülendiği fotoğrafları servis etti.

 

İlgili Haber YPG: Şah Fırat Operasyonuna destek verdik

 

ÖCALAN POSTERLERİ

Ancak en ilginç görüntüler YPG kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) tarafından yayınlandı. Ajansın, YPGnin hakimiyetindeki Aşmede türbe çalışması sürüyor başlığıyla geçtiği haberde, Süleyman Şah Türbesinin yeni yeri olacağı için bayrak dikilerek çevre düzenleme çalışması başlatılan alanın YPGnin kontrol ve nöbet noktalarına sadece birkaç yüz metre uzaklıkta olduğu görülüyor.

Türk yetkililerin de türbe ve karakolun Eşmeye taşınacağını belirtmesinin ardından yayınlanan fotoğraflarda, yüksek bir direğe dikilmiş Türk bayrağı ile çevre düzenlemesi için çalışan iş makineleri görülüyor. Fotoğraflarını çekildiği ve Türk bayrağı dikili alana sadece 100 metre kadar uzaklıktaki bölgede ise Abdullah Öcalan posterleri ve nöbet tutan silahlı YPG milisleri dikkat çekiyor.

YPG güçleri Kobaninin batısında bulunan Eşme köyünü, yaklaşık 10 gün önce IŞİD militanlarından temizleyerek kontrol altına almıştı.

 

İlgili Haber Süleyman Şah Türbesine operasyon

 

YPG basın sözcüsü Polat Can dün kişisel twitter hesabından, Türk tarafının Süleyman Şah operasyonu için kendilerinden yardım istediğini aktarmış, kısa bir süre sonra da Canın twitter hesabı IŞİD bağlantılı olduğunu ileri süren hacker gruplarınca ele geçirilmişti.

HDP Şırnak milletvekili Habip Kaplan da operasyonun YPG ile birlikte yapıldığını iddia etmişti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024