Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1732 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2018 - 08:50

Tüm dünyanın gözü Ankarada

Büyüt
Küçült
Tüm dünyanın gözü
Suriye’deki iç savaşın bitirilmesi için başlatılan Astana sürecinde kritik toplantı bugün Ankara’da yapılacak. Erdoğan, Putin ve Ruhani insani dramın sürdüğü ‘Doğu Guta’ ve ‘İdlib’i görüşecek.

riyede çatışmasızlık bölgelerinin garantör ülkeleri Türkiye, İran ve Rusya liderleri bugün Ankarada biraraya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğanın ev sahipliğindeki zirveye Rusya Lideri Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani katılacak. Astana ile başlatılan ve ilki Rusyanın Soçi kentinde yapılan zirvenin ikinci ayağında Suriyede normalleşme ve siyasi sürece geçiş kapsamında izlenecek yol haritası ele alınacak.

FRANSANIN ASKERİ GÖNDERME KARARI DA MASADA

 

 

Liderlerin görüşmesi öncesi dün biraraya gelen Dışişleri Bakanları, Astananın Ankara etabı için son rötuşları yaptı. Zirvede Doğu Guta, İdlib başta olmak üzere ABDnin çekilme, Fransanın asker gönderme gelişmeleri gündemde olacak. Esed rejiminin ablukası altındaki Doğu Gutada yaşanan insanlık dramının gündeme geleceği zirvede Erdoğan, Suriyede ateşkesin sürdürülmesi, terör örgütlerin bölgeden çıkarılması ve sivil koridor açılması taleplerini yineleyecek. BM nezdinde alınan ateşkes kararına rejimin uymadığı da Putin ve Ruhaniye iletecek Erdoğan, Doğu Gutaya saldırıların sürmesi halinde Halepten daha trajik sonuçlar ortaya çıkabileceğine dikkat çekecek.

MEKANİZMA HIZLANSIN

Zirvede, İdlibde garantör ülkelerin oluşturacağı gözlem noktaları da masada olacak. Erdoğan, bu noktaların önemi üzerinde dururken, Türkiyenin bu yöndeki çalışmalarını anlatacak. Zirvenin bir diğer başlığı ise Soçi sonrası toplanan Suriye Diyalog Kongresinde de benimsenmiş ‘yeni anayasa yazımı olacak. Türkiye, Suriyenin geleceği için yeni anayasa yazılması için mekanizmanın hızlandırılmasını isteyecek. Beşşar Esed tarafı anayasanın tamamının değişmesini istemiyor. Sadece mevcut anayasada reform yapılabileceğini dile getiriyor. Ülkedeki muhalefet ise yeni bir anayasanın mutlaka hayata geçirilmesini istiyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de zirveye katılmak üzere dün 19.35te Ankaraya geldi.

MÜNBİÇ VE TEL RIFAT MASADA

Bugünkü buluşmada Erdoğan, Afrin harekatı sonrası TSK ın operasyona hazırlandığı Tel Rıfat ve Münbiçi de gündeme getirecek. Erdoğanın bu iki bölgeye yönelik operasyon kararlılığını Putin ve Ruhaniye iletmesi bekleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024