Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2086 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2017 - 13:16

TSK Afrin İçin Hazır ol Pozisyonuna Geçti.

Büyüt
Küçült
TSK Afrin İçin Hazır ol Pozisyonuna
Fırat Kalkanı Harektı’nda Suriye’deki IŞİDin temizlenmesinin ardından sıra Afrin operasyonuna geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Afrin’i de Menbiç’i de temizleyeceğiz” sözlerinden sonra TSK ve ÖSO güçleri YPGye karşı yapılacak operasyon için ‘hazır ol’ pozisyonuna geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Karamandaki toplu açılış töreninde Afrini, Menbiçi, Tel Abyadı, Rasulaynı, Kamışlıyı teröristlerden temizleyeceğiz. Şemdinliden Yayla Dağı a kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz şeklindeki kararlılık içeren sözleri sınırdaki hareketliliği artırdı.

HAZIR OL TALİMATI VERİLDİ

Sabahda yer alan habere göre, IŞİDİN Fırat Kalkanı Harekatıyla bölgeden temizlenmesinden sonra sınır hattındaki askerlere Afrinde YPGye karşı operasyon için hazır ol talimatı verildi. Zırhlı birliklerin ön planda olacağı operasyon öncesi Afrin-İdlib sınır hattına hakim olan 3 tepeye güvenlik noktası kuruldu, 9 tepeye daha güvenlik noktası kurma çalışmalarına hız verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğanın operasyonu işaret eden sözleri öncesi Genelkurmay Başkanlığı da yapılan kritik toplantılar da dikkat çekmişti.

AKARDAN KRİTİK TOPLANTILAR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, geçtiğimiz perşembe günü Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Osman Ganimi, ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph L. Votelle Ankarada toplantı yapmıştı. Kritik toplantıdan 1 gün sonra da Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov sürpriz şekilde Ankaraya gelmişti. Genelkurmaydaki bu toplantılarda terör örgütü PKK ın Suriye uzantısı olan PYD/YPG in Afrinden çıkarılması da gündeme getirilmiş ve Türkiye in bu konudaki kararlılığı konuk komutanlara iletilmişti. Özellikle ABDli komutanlarla yapılan bu toplantının ardından, sınır hattındaki zırhlı birliklere hazır ol emri verildiği, Afrin için hareketliliğin başladığı öğrenildi.

KARARLILIK VURGUSU

Akar, Ankaradaki bu yoğun trafiğin ardından dün de İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Stuart Peachin resmî davetlisi olarak İngiltereye ziyaret gitti. Orgeneral Akar, İngiltere ziyaretinde, Türkiye in güneyini  PKK/PYD-YPGden temizleme kararlılığını vurguladı.

ANKARADA PLANLAR YAPILIYOR

Türkiye uzun süredir Afrine yapılacak olası bir harekat için sınır hattında kara ve hava unsurlarına yönelik hazırlık yapıyor. Ancak Ankarada komutanların yaptığı peş peşe toplantıların ardından sınır hattında da hareketlilik yaşanmaya başlandı. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, olası Afrin operasyonu için özellikle zırhlı birliklerin hummalı bir hazırlık içinde olduğu öğrenildi.

NAKİLLER BAŞLADI

Ankarada, Afrin-İdlip sınır hattına hakim 3 noktaya güvenlik noktası oluşturmuş, 9 tepeye daha güvenlik noktası oluşturulma kararı alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından 9 noktaya daha kurulacak güvenlik noktalarının çalışmaları hızlandırıldı. Yapımı tamamlanan 3 kritik güvenlik noktasına ise zırhlı birliklerin naklinin başladığı bildirildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024