Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2973 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mart 2018 - 13:07

TSK: Afrin bölgesi tamamen kontrol altında

Büyüt
Küçült
TSK: Afrin bölgesi tamamen kontrol
Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin bölgesi tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.

Afrin bölgesinde kontrolün tamamen saÄŸlandığını, bölge halkının güvenle evlerine dönüşlerini saÄŸlamak için arama tarama çalışmalarının devam ettiÄŸi bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı saÄŸlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAÅž mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeÅŸ bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için, 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00de baÅŸlatılan eytin Dalı Harekatı sürüyor.

 

Türkiye in uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla, BM sözleşmesinin 51inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde devam eden harekatta, Suriye in toprak bütünlüğüne saygı gösteriliyor.

Genelkurmay BaÅŸkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, harekat kapsamında Afrin bölgesinde kontrol tamamen saÄŸlandı. Halkın güvenle evlerine dönüşünü saÄŸlamak için gerekli önlemlerin alınmasına iliÅŸkin çalışmalar devam ediyor. 

Bu kapsamda TSK unsurları bölgede el yapımı patlayıcı ve mayın arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. 

TSK ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISINI AÇIKLADI

Zeytin Dalı Harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 733 olmuştur. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 49 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 228 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan 157 kahraman silah arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve görevlerine dönmüşlerdir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024