Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2058 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2018 - 11:59

TSK :400 kilometrekarelik alan temizlendi.

Büyüt
Küçült
TSK :400 kilometrekarelik alan
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irakın kuzeyindeki PKK ın terör kamplarına yönelik 11 Mart a başlatılan hava destekli operasyonlarda şu ana kadar 400 kilometrekarelik alan terörden arındırıldı, 155 terörist etkisiz hale getirildi.

  TSK tarafından Suriye in Afrin bölgesinde terör örgütü PKK/PYDye yönelik, 4 bin 497 teröristin etkisiz hale getirildiği, başarıyla tamamlanan eytin Dalı Harekatı ın ardından Irakın kuzeyinde terör kamplarının bulunduğu alanlarda yürüttüğü operasyon kararlılıkla devam ediyor.

2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temelin koordine ettiği, Hakkari in Yüksekova ilçesindeki 3üncü Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34üncü Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekiplerince devam eden sınır ötesi operasyonlarda, 11 Mart an bu yana 155 terörist etkisiz hale getirildi.

 

 

 

Teröristlerden temizlediği 23 kilometrelik sınır hattı boyunca 11 üs bölgesi kuran Mehmetçik, bu üslerde hem terör örgütü PKK ile zorlu arazi şartlarında 7/24 etkin bir mücadele örneği sergiliyor hem de Türkiyeye sızma girişimlerinin önüne geçiyor. 

Arazi ve hava koşullarının çetin olduğu bölgede Mehmetçik üs bölgelerine yiyecek ve mühimmat sevkiyatını bazen araç, bazen helikopter, bazen de yük hayvanlarıyla gerçekleştiriyor.

- PKK ın sözde yöneticileri kaçtı

Mehmetçik, terör örgütü PKK ın sözde cephe gerisi lojistik üsler diye adlandırdığı Hakurk ve Armuş kampları ile Avaşin Basyan, Kani Rash, Bermize, Sidekanı da içine alan fiziki koşullarının en zorlu olduğu Bradost bölgesinin kontrolünü tamamen sağladı.

PKKlı teröristlerin söz konusu bölgelerden Kandile çekildiği ve sözde üst düzey yöneticilerinin de bölgeyi terk ettiği öğrenildi. 

Teröristlerin saldırı ve taciz ateşlerine anında ve misliyle karşılık vererek, bölgedeki etkinliğini arttıran Mehmetçik, sürdürdüğü operasyonlar çerçevesinde teröristlerden temizlediği bölgelerde didik didik aradığı mağara ve sığınaklarda çok sayıda patlayıcı, mühimmat ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024