Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2561 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Aralık 2018 - 14:29

Tren hattında sinyal sistemi yoktu

Büyüt
Küçült
Tren hattında sinyal sistemi
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası Tren hattında sinyal sistemi yoktu dedi.

Gazete Duvardan Özlem Akarsu Çelikin haberine göre, Ankarada 9 yolcunun yaşamını yitirdiği yüksek hızlı tren kazasını değerlendiren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Başkanı Hasan Bektaşın açıklaması, kazanın sebebini ortaya koydu.

Bu hatta sinyal sistemi olsaydı bu kaza yaÅŸanmazdı diyen BektaÅŸ, Bu hat, KayaÅŸ-Sincan arası banliyö güzergâhının da bulunduÄŸu, aynı zamanda yüksek hızlı trenin de kullandığı hat. Burada sinyalizasyon sistemi hazır olmadan hat ulaşıma açıldı. Buradaki tren iÅŸletmeciliÄŸi, sinyal yetiÅŸmediÄŸi için telsizlerle yapılıyor. Ä°lkel bir yöntem olan telsizlerle anlaÅŸma saÄŸlanınca sonuç bu oldu. Bir yanlış anlama nedeniyle bu kaza meydana gelmiÅŸ. Bu hatta sinyal sistemi olsaydı, böyle bir kaza yaÅŸanmazdı açıklaması yaptı.
Üst üste gelen ölümcül kazaların özelleştirmenin sonucu olduğunu belirten Bektaş, Hat tamamlanmadan neden ulaşıma açılıyor? sorusuna ise Tıpkı Pamukovada yaşanan kaza gibi. Açtık demek için açıyorlar. Demiryolları özelleştirme nedeniyle ikiye ayrıldı. Bu kazalar özelleştirmenin ve şov amaçlı iş yapmanın en açık yansımasıdır yanıtını verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024