Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5176 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Aralık 2014 - 13:54

Tanju Çolak Jet Fadıl için icra takibi başlattı

Büyüt
Küçült
Tanju Çolak Jet Fadıl için icra takibi

JET-PA Holdingin sahibi Fadıl Akgündüze ait şirketlerde bir dönem çalışan, Siirtspora başkanlık yapan eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Akgündüzün kızkardeşi Avniye Obut ve yeğenlerine ait Caprice Gold Yatırım ve Didimdeki Caprice Termal Oteli işleten şirketle mahkemelik oldu. Vatan gazetesinden İlker Akgüngörün haberine göre Çolak,2010da Bayrampaşada temeli atılan ve tanıtımlarına katıldığı Caprice Goldtan 40a yakın devremülk satın aldı. Şirket, Çolakın aldığı devremülkler için kira bedeli ödemeyi kabul etti. Ancak Tanju Çolak 2012de kendisine ait devremülklerin ağustos, eylül ve ekim aylarında ödenmeyen 84 bin 211 liralık kirası için icra takibi başlattı. Caprice Gold Yatırım ise sözleşme bedelini ödemediğini söyleyerek takibi durdurdu.

60 BİN LİRA MAAŞ

Tanju Çolak bu savunmaya karşılık sözleşmenin feshedildiğinin kendisine bildirilmediğini ifade etti. Mahkeme dosyayı 2 mali müşavir ve 1 bilgisayar uzmanından oluşan bilirkişi heyetine gönderdi. Caprice Gold Yatırımın bilgisayarları ve ticari defterlerinde inceleme yapan bilirkişi heyeti, Tanju Çolakın sözleşmesinin feshedilmediği kanaatine vardı. Caprice grubuyla Tanju Çolak arasındaki ikinci dava Çolakın satış ve spor koordinatörü olarak Eylül 2010da 60 bin lira maaşla işe başladığını iddia ettiği Didimdeki Caprice Termal Palace Otelinde doğan alacaklarının ödenmemesi nedeniyle açıldı. Didim 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada Çolak, fazlaya dair hakkı saklı kalmak kaydıyla ihbar tazminatı, yıllık izin ücreti, maaş ve inkar tazminatı alacaklarına karşılık toplamda 20 bin liralık alacağının tahsili için davacı oldu. Davanın bir sonraki duruşması Mart 2015te yapılacak.

ALACAĞI TANJUDAN TALEP EDEBİLİRLER

Türkiye ve yurtdışındaki bir çok Jetpa mağdurunun avukatı Dr. Acun Papakçı, şöyle konuştu: Şu anda mağdur olan Tanju Çolaktan etkilenerek ya da görüşerek Caprice Gold Yatırımdan devremülk alan kişiler, şirketin satış sorumlusu olduğunu iddia eden Çolaktan da alacaklarını talep edebilirler. Aynı durum Caprice Yatırım şirketinin Reklam yüzü olarak faaliyet gösteren, insanlara bu devremülkleri pazarlayan tüm ünlüler ve siyasiler için de geçerli olacaktır.

4 YILDIRI BİTİRİLEMEDİ

2010 yılında başlanılan Bayrampaşadaki Caprice Gold Otelin inşaatı 4 yıldır tamamlanamadı. Kanunların öngördüğü inşaat tamamlama süresini 2 yıl geçen Caprice Gold Otelinde 12 bin kişiye maketten devremülk satıldı. Bu satışlardan Akgündüzün kızkardeşi, eniştesi ve yeğenlerine ait olan şirket 1 milyar lira satış geliri elde etti. Otel inşaatına 200 milyon lira masraf yaptığı belirtilen şirkete, reklam, kira ve şirket harcamaları dışında yaklaşık 500 milyon liradan fazla para kaldığı iddia ediliyor. Caprice Goldtan devremülk alan yatırımcılar yaklaşık 8 aydır kira ödemesi alamadıklarını belirtirken bir grup yatırımcı ise tapularının verilmediğinden şikayet eden mağdurlar dernek kurdu.

JET FADIL HİSSELERİNİ DEVRETTİ AMA...

Jetpa mağdurlarının Jetpa Holding A.Ş. ve Fadıl Akgündüz aleyhine başlattığı icra takibinden iflas ilanı çıkmasıyla birlikte Akgündüzle bağı olduğu iddia edilen şirketlerde değişim başlamıştı. Mağdurlar, Akgündüzün kardeşi ve yeğenlerine devrettiği şirketlerle organik bağ içinde olduğunu ispat etmiş Yargıtayda bunu onaylamıştı. Jetpanın iflas kararıyla mağdurlar, alacaklarını Didimdeki Caprice Termal Otel ve Bayrampaşada inşaat halindeki Caprice Gold Otelinden tahsil etmeye çalışacak. Ancak bu şirketler arasında işleyen ve para getiren en önemli yapı olan Didimdeki Caprice Termal Otelin ortağı olan şirket, Akgündüzün ev hanımı olarak bilinen ablası Avniye Obutun kızı Nurdan Atağana devredilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024