Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3056 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2015 - 13:19

Tahir Elçi kimdir?

Büyüt
Küçült
Tahir Elçi

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakırda bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptıktan sonra çıkan çatışma sırasında hayatını kaybetti.

Tahir Elçi kısa bir süre önce katıldığı bir televizyon programında PKK terör örgütü değildir dediği için gözaltına alınmıştı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Elçi serbest bırakılmıştı.

Sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Baro Başkanı Elçi hakkında Terör örgütü propagandası suçlamasıyla ve 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edilmişti.

İlgili Haber Tahir Elçi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

 

İlgili Haber Tahir Elçi öldürüldü

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnakın Cizre ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Cizrede tamamlayan Tahir Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Tahir Elçi, 1992 yılından beri Diyarbakırda avukatlık yapıyordu.

Tahir Elçi, Türkiyede gündemde kalan çok sayıda davayı yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde temsil ederek bölgede en çok tanınan avukatlar arasında yerini aldı. Almanyada bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslararası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi gören Tahir Elçi, 1998ten beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ile insan hakları hukuku alanında seminerler veriyordu.

Tahir Elçi, 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yaptı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu Üyesi de olan Tahir Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu Üyesiydi. Elçi, birçok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında da yer aldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024