Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2211 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2016 - 16:56

TAARRUZ BAŞLIYOR..

Büyüt
Küçült
TAARRUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarları ağırladı.

Terör örgütlerine yönelik açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bölücü örgütüne destek veren, imkan sağlayan kim varsa hepsinin de kökünü kurutacağız. Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini bulup yok etmeden, nereye gideceklerse gitsinler, bu kadar açık söylüyorum. Aynı şekilde yurt dışında üslendiği yerlerde rahat nefes alabildikleri tek günleri olmayacak dedi.

Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz diyen Erdoğan, Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz. Savunma bitti, taarruz başlıyor diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasından satır başları:

Kardeşlerim, milletine efendilik yapan hizmetkar olan yönetim anlayışı için çok önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına çıkan vatandaşlar, istiklaline sahip çıkarsa güvenli bir ülke olabileceğini biliyordu. Bu yüzden 2. Kurtuluş Savaşı diyoruz. Dün YÖK toplatısında şunu dedim: Tarihimi yavrularımıza iyi anlatalım. Bize hep yalan söyleyen tarihi anlattılar.

LOZAN MESELESİ

Son zamanlarda gündemdeki önce Lozan ardından Misak-ı Milli konusu, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin ifadesidir. Gençlerimizin Lozanı incelemesi... Bazıları rahatsız oluyor. Partimin kurucusu Lozanda imza atmış, bu doğrudur diye birşey olamaz. Tektipçi bir insa değil sorgulayan arayan gençlik istiyoruz. Ben geçliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil. O bal yapsın ki tüm insanlık ondan istifade etsin.

MİSAK-I MİLLİ KONUSU

Maalesef hem batı hem de güney sınırlarımızda Misak-ı Milli hedeflerimizi koruyamadık. Dönemin şartları itibarıyla bu durumu mazur görenler, göstermeye çalışanlar olabilir. Bu yaklaşımı bir yere kadar mazur görmek mümkündür. Asıl vahimi, zorunluluklardan kaynaklanan bu durumu esas olarak kabul edip kendimizi tamamen bu kabuğun içine hapsetme anlayışıdır. Biz işte bu anlayışı reddediyoruz. Türkiyeyi 1923 en beri böyle bir kısır döngüye hapsedenlerin amacı coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı, Selçuklu ve Osmanlı geçmişimizi bize unutturmaktır.

 

1923 PSİKOLOJİSİYLE HAREKET EDEMEYİZ

Osmanlı öylesine büyük bir devletti ki, bu devin yıkılışı milletin üzerin maddi ve manevi derin yaralar açtı. 1914 yılında, 2.5 milyon kilometrekare olan topraklarımız, 9 yıl sonra 780 bin metrekareye düştü. Kurtuluş Savaşı a girerken hedef Misak-ı Milliye sahip çıkmaktı hedef.

Döenmin şartları nedeniyle dönemin şartları diye göstermek isteyenler olabilir. Bu bir yere kadar anlaşılabilir. Biz 780 bin metrekareye, 20 milyon metrekarelerden geldik. 2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız.

YA İMHA OLACAKLAR YA DA DEFOLUP GİDECEKLER

FETÖ ile mücadele ediyoruz, bu ihanet çetesinin kamudaki, sivil toplum kuruluşları içindeki, iş dünyasındaki tüm elemanlarını adım adım takip ediyoruz. Bu ülkede artık kimsenin yaptığı ihanet, yanına kar kalmayacak. Hiçbir terör örgütünü, hiçbir teröristi biz bu topraklarda barındırmayacağız. Ya imha olacaklar, ya teslim olacaklar ya da defolup gidecekler.

 

HEPSİNİN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ

Bölücü örgütüne destek veren, imkan sağlayan kim varsa hepsinin de kökünü kurutacağız. Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini bulup yok etmeden, nereye gideceklerse gitsinler, bu kadar açık söylüyorum. Aynı şekilde yurt dışında üslendiği yerlerde rahat nefes alabildikleri tek günleri olmayacak.

GÜVENLİKTE YENİ DÖNEM

Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bundan sonra bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz. Savunma bitti, taarruz başlıyor.

Yerlerini tespit ettik, birer birer yok ediyoruz. İmkan sağlayan kim varsa kökünü kurutacağız. Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini yok etmeden nereye gideceklerse gittikler. Yurt dışında rahat edebilecekleri tek gün olmayacak. O ülkelerin başkanlarını da rahatsız edeceğiz. 

MUSUL OPERASYONU AÇIKLAMASI

Bizim 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak sınırımız var. Biz burada sınırdaş olacağız, biz söz söylemeyeceğiz, sınırı olmayanlar, aman yarabbi, onlar istediği gibi kesecek, biçecek, ondan sonra da elbiseyi yapacak. Yok böyle bir şey. Bu tavrımızın ne savaş çığırtkanlığıyla ne Irakın egemenliğini ihlalle ne de başka herhangi bir art niyetle ilgisi yoktur. Biz kendi istiklalimizi ve istikbalimizi korumak için mücadeleyi nerede yürütmemiz gerekiyorsa orada olmak istiyoruz. Şu anda bunun yeri Musuldur. Öyleyse biz Musulda olacağız.

/

Ey Irak yönetimi, bu 300 bin Iraklıya kapısını açarak, seni rahatlatan Türkiye değil mi? Başkaları yapmadı bunu, biz yaptık. Onun için Türkiyeye bir laf atarken, bir söz söylerken bunu düşüneceksin. Böyle bir dost bulamazsın, sen bu dostu incittiğin takdirde kaybedersin. Onun için günlerdir Biz hem sahada olacağız, hem de masada olacağız diyorum.

Türkiye in Musul operasyonuna girmesini engellemeye çalışanlar, Suriyedeki oyunlarını bozmamızdan rahatsız olanlardır. İstiyorlar ki Türkiye yerinde otursun, olup bitenleri seyretsin, sonra da payına düşen bedel neyse onu ödesin.

Hava unsurlarımızın operasyona katılması konusunda ABDli askerlerle bir mutabakata varıldı.

HALEPİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Halep e dökülen gözyaşı bizim gönlümüzde açılan yaradır. Dün Putinle görüşme yaptım.Halep e yanan ateşi bir an önce söndürmek bizim oradaki kardeşlerimize olan borcumuzdur. Halep nerenin sınırı? Kilis, Gaziantep. Halep e Allah göstermesin bir göç başlarsa nereden bakarsanız bakın en az 1 milyon insan Türkiyeye gelecektir. Bunun bedelini kusura bakmayın da biz ödemeyiz.

Suriyedeki çatışmalar bittiğinde Halepi yeniden inşa edeceğiz. O medeniyet şehri ne hale geldi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024