Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2292 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Şubat 2015 - 10:41

Suriyeli bakandan Şah Fırat açıklaması: Savaş nedeni

Büyüt
Küçült
Suriyeli bakandan Şah Fırat açıklaması: Savaş

Rudawa konuşan Haydar, Suriyenin Türkiyeye doğrudan değil, stratejik bir cevap vereceğini belirterek şunları söyledi: Türkiyenin Suriye topraklarına müdahalesi gerçek yüzlerini ve Suriyeye yönelik düşmanca amaçlarını ortaya koydu.

 

İlgili Haber Suriyeden operasyon hakkında ilk açıklama

 

Şah Fırat operasyonunu savaş nedeni olarak nitelendiren Haydar, Suriyede iç savaş ve kriz patlak verdiğinde Türkiye, isyancılara ve teröristlere sınırlarını açarak ve onları eğitip silah sağlayarak savaşa düpedüz destek verdi. Türkiye, topraklarını Suriyeye saldırı düzenlemek için kullandı iddiasında bulundu.

Ankarayı IŞİD militanlarına destek vermekle suçlayan Haydar sözlerine şöyle devam etti: Türkiye IŞİDe yardımdaki rolünü herkese gösterdi ve bugün görüyoruz ki IŞİD sadece Suriye değil tüm dünya için bir tehdit.

Suriye hükümeti ilk açıklamasında operasyonu alenen saldırganlık olarak nitelendirmiş, Sonuçlarından Ankarayı sorumlu tutacağız ifadesini kullanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024